Flammkuchen met spek en ei
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Flammkuchen met spek en ei

Flammkuchen is een Frans recept voor een soort plaattaart (ookwel tarte flambée genoemd). Het deeg wordt heel heet gebakken, vandaar de naam, Flammkuchen. Vaak worden de toppings crème fraîche, spek en ui gebruikt. In dit recept wordt daar kaas en ei aan toegevoegd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept flammkuchen met spek en ei

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak de bieslook fijn. Roer in een kom de crème fraîche, 2/3 van de bieslook en de Gruyère kaas door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
2
Leg het flammkuchen deeg op het bakpapier en bestrijk met het crème fraîchemengsel.
3
Pel de uien, halveer ze en snijd in ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de uien in 3-4 min. goudbruin. Verdeel ze over de flammkuchen.
4
Bak de plakjes spek 2-3 min in de koekenpan, laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken. Maak de pan niet schoon en bak de aardappelschijfjes 3-4 min. in de koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
5
Verdeel de plakjes spek en aardappelschijfjes over de flamkuchen en bak 15 min. in de oven. Haal na 10 min. De flamkuchen uit de oven en breek voorzichtig de eieren boven de flammkuchen zodat de dooiers heel blijven. Zet de flammkuchen terug in de oven en bak nog 5 min. tot de eieren gestold zijn. Bestrooi met de overige bieslook. Serveer warm.

Wat is een flammkuchen?

Flammkuchen lijkt op een dunne pizza, maar dat is het niet. De flammkuchen is een soort van hartige taart. Het wordt in plaats van met tomatensaus met crème fraiche belegd. Het is net zoals pizza makkelijk zelf te maken en naar keuze te beleggen. Meestal wordt het naast crème fraiche ook belegd met spekjes en ui.

Wat is het verschil tussen pizzadeeg en flammkuchendeeg?

Flammkuchen deeg is erg dun en krokant. Flammkuchen deeg is in tegenstelling tot pizzadeeg meteen te verwerken. Het pizzadeeg moet eerst rijpen en rijzen. Zo maak je pizzadeeg met gist en flammkuchen wordt gemaakt zonder gist. Wil je graag pizzadeeg zelf maken? Bekijk dan het recept om vers pizzadeeg te maken.

Waar komt flammkuchen (ofwel Tarte flambée) vandaan?

Flammkuchen komt uit de Duits-Franse grensstreek. Zo wordt dit vooral veel gegeten in Duitsland. Er zijn in ieder geval genoeg flammkuchen recepten om te proberen!

Meer lekkere recepten

Naast deze overheerlijke flammkuchen zijn er nog vele andere lekkere recepten die je kunt maken voor de lunch of als borrelhapjes. Met de verschillende recepten kun je niet alleen jezelf, maar ook je bezoek verassen. Laat je inspireren en geniet!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via