Flammkuchen is een Frans recept voor een soort plaattaart (ookwel tarte flambée genoemd). Het deeg wordt heel heet gebakken, vandaar de naam, Flammkuchen. Vaak worden de toppings crème fraîche, spek en ui gebruikt. In dit recept wordt daar kaas en ei aan toegevoegd.
Flammkuchen lijkt op een dunne pizza, maar dat is het niet. De flammkuchen is een soort van hartige taart. Het wordt in plaats van met tomatensaus met crème fraiche belegd. Het is net zoals pizza makkelijk zelf te maken en naar keuze te beleggen. Meestal wordt het naast crème fraiche ook belegd met spekjes en ui.
Flammkuchen deeg is erg dun en krokant. Flammkuchen deeg is in tegenstelling tot pizzadeeg meteen te verwerken. Het pizzadeeg moet eerst rijpen en rijzen. Zo maak je pizzadeeg met gist en flammkuchen wordt gemaakt zonder gist. Wil je graag pizzadeeg zelf maken? Bekijk dan het recept om vers pizzadeeg te maken.
Flammkuchen komt uit de Duits-Franse grensstreek. Zo wordt dit vooral veel gegeten in Duitsland. Er zijn in ieder geval genoeg flammkuchen recepten om te proberen!
Naast deze overheerlijke flammkuchen zijn er nog vele andere lekkere recepten die je kunt maken voor de lunch of als borrelhapjes. Met de verschillende recepten kun je niet alleen jezelf, maar ook je bezoek verassen. Laat je inspireren en geniet!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment