Flammkuchen met spek en ei
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Flammkuchen met spek en ei

Flammkuchen is een Duits recept voor een soort plattaart. Het deeg wordt heel heet gebakken, vandaar de naam, Flammkuchen. Vaak worden de toppings crème fraîche, spek en ui gebruikt. In dit recept wordt daar kaas en ei aan toegevoegd.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept flammkuchen met spek en ei

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 220ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak de bieslook fijn. Roer in een kom de crème fraîche, 2/3 van de bieslook en de Gruyère kaas door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
2
Leg het flammkuchen deeg op het bakpapier en bestrijk met het crème fraîchemengsel.
3
Pel de uien, halveer ze en snijd in ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de uien in 3-4 min. goudbruin. Verdeel ze over de flammkuchen.
4
Bak de plakjes spek 2-3 min in de koekenpan, laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken. Maak de pan niet schoon en bak de aardappelschijfjes 3-4 min. in de koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
5
Verdeel de plakjes spek en aardappelschijfjes over de flamkuchen en bak 15 min. in de oven. Haal na 10 min. De flamkuchen uit de oven en breek voorzichtig de eieren boven de flammkuchen zodat de dooiers heel blijven. Zet de flammkuchen terug in de oven en bak nog 5 min. tot de eieren gestold zijn. Bestrooi met de overige bieslook. Serveer warm.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

G
Gideon
Heerlijk gerecht. Lag nadien wel wat zwaar op de maag.
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Gideon, goed om te horen dat het gesmaakt heeft! :)
T
Thomas
Ik wil m maken zonder de aardappelschijfjes. En in plaats daarvan broccoliroosjes... zou dat passen? Is ie ook mindef zwaar en....gezonder...
S
Sam van Eatertainment
Hi Thomas, Bedankt voor je reactie. Broccoliroosjes zijn zeker een goede vervanger van de aardappelschijfjes! Laat je ons weten hoe het gesmaakt heeft? Veel kookplezier! :) Groet, Sam
S
Sam van Eatertainment
Hi Thomas, Bedankt voor je reactie. Broccoliroosjes zijn zeker een goede vervanger van de aardappelschijfjes! Laat je ons weten hoe het gesmaakt heeft? Veel kookplezier! :) Groet, Sam

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via