Vers Pizzadeeg
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Vers pizzadeeg

Pizza doet het altijd goed! Kies ook eens voor een verse variant met een zelfgemaakte bodem. Vers pizzadeeg maken is zó lekker en helemaal niet moeilijk. Het kost even wat tijd, maar het resultaat is het absoluut waard. Met je favoriete toppings wordt dit je nieuwe lievelingspizza.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept vers pizzadeeg

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 35min
Totale tijd
3u 0min
Kookmodus
1
Strooi de bloem uit over het werkblad en maak een kuiltje in het midden. Meng de gist met het water en de suiker en zorg dat dit goed is opgelost. Giet het gistmengsel in het kuiltje.
2
Roer met één hand door het kuiltje om het meel langzaam met het gistmengsel te vermengen. Voeg de olijfolie en het zout toe wanneer het water voor een groot deel is opgenomen. Kneed het deeg ongeveer 10 min. goed door tot een glad en soepel deeg.
3
Vorm het deeg tot een bol, doe in een kom en dek het af met een vochtige theedoek. Laat het deeg minimaal 2 uur rijzen op een warme plek. Laat het deeg 9 uur rijzen voor een extra luchtig resultaat.
4
Verdeel de deegbal na het rijzen in 2 stukken, vorm beide delen tot een bol en laat nogmaals 30 min. rijzen.
5
Verwarm de oven voor op 250ºC. Smeer de bakplaat in met een beetje olijfolie en bestuif met bloem. Leg elke deegbal op een bakplaat en strooi ook wat bloem over de gerezen deegbal. Druk voorzichtig plat vanuit het midden en werk zo verder door naar de buitenkant totdat je een mooie ronde pizzabodem krijgt.
6
Beleg de pizza met tomatensaus en top af met toppings naar keuze. Bak de pizza’s in 10 min. af.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?