Print opties

Sluiten

Flammkuchen met spek en ei

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 220ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak de bieslook fijn. Roer in een kom de crème fraîche, 2/3 van de bieslook en de Gruyère kaas door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
2
Leg het flammkuchen deeg op het bakpapier en bestrijk met het crème fraîchemengsel.
3
Pel de uien, halveer ze en snijd in ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de uien in 3-4 min. goudbruin. Verdeel ze over de flammkuchen.
4
Bak de plakjes spek 2-3 min in de koekenpan, laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken. Maak de pan niet schoon en bak de aardappelschijfjes 3-4 min. in de koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
5
Verdeel de plakjes spek en aardappelschijfjes over de flamkuchen en bak 15 min. in de oven. Haal na 10 min. De flamkuchen uit de oven en breek voorzichtig de eieren boven de flammkuchen zodat de dooiers heel blijven. Zet de flammkuchen terug in de oven en bak nog 5 min. tot de eieren gestold zijn. Bestrooi met de overige bieslook. Serveer warm.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.