Flammkuchen
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Flammkuchen met zalm en chioggia biet

Wij zijn gek op flammkuchen! Het heeft iets weg van pizza, maar de bodem is een stuk dunner en lekker krokant. In plaats van de traditionele variant met crème fraîche, spekjes en ui serveren wij ‘m vandaag met zalm, chioggia biet en hüttenkäse. Lekker met kappertjes en dille.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept flammkuchen met zalm en chioggia biet

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg uit op bakplaat met bakpapier en bak 7 min. in de oven.
2
Snijd ondertussen de prei in halve ringen, de biet in dunne plakjes en hak de dille grof.
3
Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel de hüttenkäse over de bodem. Beleg met prei, biet en kappertjes. Plaats voor 10 min. terug in de oven totdat de korst goudbruin en knapperig is.
4
Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel tot slot de zalm en dille eroverheen. Serveer warm.

Over de chioggia biet

De chioggia biet is over het algemeen minder bekend dan bijvoorbeeld de rode biet. De vergeten groente is makkelijk te herkennen aan zijn rode en witte ringen. Hierdoor voeg je direct kleur toe aan je gerecht. De biet heeft een wat zoetere en verfijndere smaak in vergelijking met de rode biet. De chioggia biet is verkrijgbaar bij de grotere supermarkten, bij groenteboer en online.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via