Wij zijn gek op flammkuchen! Het heeft iets weg van pizza, maar de bodem is een stuk dunner en lekker krokant. In plaats van de traditionele variant met crème fraîche, spekjes en ui serveren wij ‘m vandaag met zalm, chioggia biet en hüttenkäse. Lekker met kappertjes en dille.
De chioggia biet is over het algemeen minder bekend dan bijvoorbeeld de rode biet. De vergeten groente is makkelijk te herkennen aan zijn rode en witte ringen. Hierdoor voeg je direct kleur toe aan je gerecht. De biet heeft een wat zoetere en verfijndere smaak in vergelijking met de rode biet. De chioggia biet is verkrijgbaar bij de grotere supermarkten, bij groenteboer en online.
Chioggia bieten kunnen ongeveer 30-45 minuten kooktijd nodig hebben, afhankelijk van de grootte van de bieten. Een goede manier om te testen of de bieten gaar zijn, is door er met een vork in te prikken. Als de vork gemakkelijk door de biet glijdt, zijn ze gaar.
We hebben nog veel meer lekkere flammkuchen recepten, bijvoorbeeld met geitenkaas, carpaccio of groene asperges. Bekijk alle inspiratie en kies jouw favoriet!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment