Fudge Uit De Slowcooker
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 5min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Fudge uit de slowcooker

Zachte, chewy fudge, maar dan uit de slowcooker! Met dit recept maak je gemakkelijk jouw eigen fudge. Je hebt er maar een handjevol ingrediënten voor nodig. Kost wat tijd, maar gelukkig doet de slowcooker het meeste werk!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

20 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept fudge uit de slowcooker

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 5min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
5u 5min
Kookmodus
1
Breek de chocolade in blokjes en doe samen met de gecondenseerde melk, roomboter, vanille extract en zout in de slowcooker. Bereid 60 minuten op low. Roer elke 10 min. goed door.
2
Bekleed een ovenschaal met bakpapier en stort hier het chocolademengsel in. Laat 3 uur afkoelen op het aanrecht en zet daarna nog 1 uur in de koelkast.
3
Snijd de fudge in blokjes en serveer.

De zoete smaken van fudge

Fudge kennen we vast en zeker allemaal. Je vindt het in de supermarkt en je krijgt regelmatig een stukje bij de koffie of thee wanneer je buiten de deur bent. Maar ook maak je het heel gemakkelijk zelf! Deze zoete lekkernij maak je in de basis met boter, suiker en (gecondenseerde) melk. Vervolgens kan je er zelf aan toevoegen wat je wilt. Vaak wordt gekozen voor chocolade of karamel, zoals deze karamelfudge met walnoten en gevriesdroogd rood fruit. De walnoten en het rood fruit verwerken we ín de fudge, maar we toppen het er ook mee af. Drizzle er wat witte chocolade overheen voor de ultieme smaakervaring!

Lekkere tussendoortjes met chocolade

Deze fudge met chocolade is natuurlijk het ultieme tussendoortjes. Maar daarnaast maak je gemakkelijk en relatief snel ook andere lekkere tussendoortjes met chocolade. Probeer bijvoorbeeld deze crispy choco cups. Deze gezondere traktatie maak je met pure chocolade, kokosolie, pindakaas, rice krispies en havermout. Klinkt heerlijk toch?

Ook lekker: gezonde snickerkoekjes. Snickers kennen we natuurlijk allemaal en met dit recept maak je deze snack zelf na, maar dan een stukje gezonder. Je maakt de koekjes onder andere met amandelmeel, agavesiroop, verse dadels, pindakaas, ongezouten pinda’s en pure chocolade. Superlekker!

Al eens gehoord van banana bark? Deze heerlijkheid maak je in slechts een kwartiertje van je tijd! Het enige wat je ervoor nodig hebt is pure chocolade, ongezouten hazelnoten, bananen, 100% pindakaas en grof zeezout. De banana bark maak je als volgt op: verdeel plakjes banaan over een bakplaat, besmeer de banaan met pindakaas, strooi gehakte hazelnoten over de pindakaas en verdeel hier gesmolten chocolade overheen. Zet in de vriezer om op te stijven, top af met grof zeezout en het genieten kan beginnen!

Een andere lekkernij waarin je chocolade als ingrediënt kunt gebruiken is bananenbrood! Lekker als tussendoortje of wanneer je gewoon zin hebt in iets lekkers. Gebruik verschillende toppings om te variëren en ontdek jouw favoriete smaakcombinatie!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via