In samenwerking met:
Paddenstoelenbitterbal met mosterdmayonaise
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Paddenstoelenbitterbal met mosterdmayonaise

Met dit recept maak je heerlijke bitterballen met paddenstoelen! Lekker voor bij de borrel of eventueel als onderdeel van een voorgerecht. We serveren de paddenstoelenbitterballen met een smaakvolle mosterdmayonaise.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

30 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept paddenstoelenbitterbal met mosterdmayonaise

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 35min
Kookmodus
1
Verwarm de frituurpan voor op 180°C. Snijd de paddenstoelen in stukken van 1 cm. Snijd de prei in halve ringen en ris de blaadjes van de tijm.
2
Meng het paddenstoelenbouillontablet met het water.
3
Verhit een pan met de olijfolie. Bak de paddenstoelen, tijm en prei 5 min. Voeg de ongezouten roomboter toe en roer door tot deze gesmolten is. Haal de pan van het vuur en voeg 80 gr bloem toe. Zet de pan terug op het vuur en roer 5 min. door.
4
Voeg de paddenstoelenbouillon in delen toe en blijf roeren. Mix het geheel kort met de staafmixer. Giet in een bak en zet 2,5 uur in de koelkast.
5
Meng ondertussen de grove mosterd door de mayonaise en snijd de tuinkers los.
6
Maak balletjes van 3 cm van het paddenstoelenmengsel en plaats deze 30 min. in de diepvries.
7
Klop de eieren los. Rol de bitterballen door de overige bloem, daarna door de eieren en vervolgens door de panko. Herhaal de laatste 2 handelingen van het ei en de panko nogmaals.
8
Frituur de bitterballen goudbruin, verdeel de mosterdmayonaise hier overheen. Garneer met de tuinkers en serveer.

Tip: maak de bitterballen een dag van tevoren. Dan kan je ze meteen frituren voor bij de borrel!

Waar paddenstoelen goed in passen

Er zijn tal van verschillende soorten paddenstoelen die je kan gebruiken in gerechten. Populaire paddenstoelen zijn champignons, kastanjechampignons en oesterzwammen, maar je hebt ook nog de portobello, cantharellen en eekhoorntjesbrood. En dan hebben we ze nog lang niet allemaal benoemd. Paddenstoelen kunnen in allerlei gerechten verwerkt worden. Ze brengen een diepe, aardse smaak die goed past bij zowel vegetarische als vleesgerechten. Voorbeelden van gerechten waarin paddenstoelen het altijd goed doen:

  • Soepen: paddenstoelen kunnen de basis vormen van een heerlijke soep, bijvoorbeeld een romige champignonsoep of een shiitake-soep. Geef je courgettesoep een twist en voeg daar ook eens paddenstoelen aan toe.
  • Risotto: een risotto met eekhoorntjesbrood of oesterzwammen is een smaakvolle maaltijd. Het is lekker romig, gemakkelijk te maken en de paddenstoelen zorgen voor extra veel smaak.
  • Pizza en pasta: voeg paddenstoelen toe aan je favoriete pizza of pasta voor extra smaak en textuur. Het is ook lekker om toe te voegen aan een romig lasagne recept, of wat dacht je ervan om paddenstoelen te gebruiken als topping voor flammkuchen?
  • Salades: rooster paddenstoelen zoals portobello’s en voeg ze toe aan een salade voor een stevige, hartige bite.
  • Stoven: in stoofschotels kunnen verschillende soorten paddenstoelen de perfecte smaakmaker zijn, zoals in een vegetarische stoofpot met champignons en wortelen.

 

Paddenstoelen zijn een heerlijke, veelzijdige toevoeging aan diverse keukens en passen goed bij tal van recepten, zowel lichte als hartige gerechten. Vergeet niet om de paddenstoelen goed te verhitten voordat je ze gaat eten, aangezien rauwe paddenstoelen moeilijk te verteren kunnen zijn.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Ei
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?