Gegrilde perzik, rauwe ham én mozzarella; wat ons betreft een enorm lekkere combinatie. Wil je dit borrelhapje vegetarisch serveren? Houd dan de rauwe ham achterwege. Ook dan is het ontzettend lekker en echt eens iets anders dan de standaard borrelplank!
Tip: serveer bij dit borrelhapje van DekaMarkt een goede rode wijn, zoals de Cruse Selection Merlot.
Valt dit borrelhapje in de smaak? Probeer dan ook eens de rucolasalade met gegrilde perzik, rauwe ham en zelfgemaakte vinaigrette. Dit gerecht lijkt op de mozzarella perzik bruschetta, maar dan verwerkt in een complete maaltijd. Eet er stokbrood bij of serveer de salade bij een zomerse barbecue. Gegarandeerd genieten!
Perzik kan je heel goed verwerken in gerechten. Het voegt een lekker zoetje toe. Maak bijvoorbeeld eens deze kip pilav. Een recept dat oorspronkelijk afkomstig is uit het Midden-Oosten, maar ook in Nederland en vele andere landen populair is tegenwoordig. Je maakt het met kip, groenten, perzik en serveert het met rijst. Een andere aanrader zijn deze Koreaanse gehaktballetjes met een saus van perzik en sriracha. In de saus komt pittig en zoet mooi samen.
Naast de rucolasalade met gegrilde perzik, is een salade caprese met gegrilde perziken ook heel smakelijk. Een lekkere zomerse salade, waarin de gegrilde perziken de tomaten uit de klassieke caprese vervangen. Serveer er wel wat snoeptomaatjes bij voor de smaak en om het gerecht compleet te maken!
Houd je van perzik? Dan mag een zoet dessert met deze vrucht natuurlijk niet ontbreken! Op Eatertainment hebben we een heel lekker recept voor tiramisu met geel zomerfruit en prosecco. Wij gebruiken naast perzik ook nectarine en frambozen, maar je kunt deze tiramisu natuurlijk af maken met het fruit dat jij lekker vindt. Leuk om mee te variëren, want zo zet je iedere keer een nieuw dessert op tafel!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment