Zalm Tartaar Hapjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zalmtartaar hapjes

Ben jij zo dol op de klassieke zalmtartaar? Ga dit jaar niet voor vintage, maar voor viral en maak deze zalmtartaar hapjes! De zalm brengen we op smaak met frisse limoen en pittige crispy chili olie, waardoor het een ware smaakexplosie wordt in de mond. Zeker in combinatie met de knapperige wonton bakjes!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept zalmtartaar hapjes

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de muffinbakvorm in met de ongezouten roomboter. Druk in elk gat een wontonvel en bak in 10 min. goudbruin. Laat afkoelen.
2
Snijd ondertussen de verse zalmfilet en gerookte zalmfilet in kleine blokjes. Pers het sap uit de limoen. Voeg samen met de verse zalmfilet, gerookte zalmfilet, crème fraîche, crispy chili olie en verse bieslook toe aan de hakmolen en hak grof. Het zalmmengsel hoeft niet glad te zijn, er mogen stukjes in het mengsel zitten. Breng op smaak met peper en zout.
3
Verdeel het zalmmengsel over de wonton bakjes en serveer direct.

Vintage to viral: van klassiek naar vernieuwend

Dit jaar pakken we uit met het kerstdiner en geven we klassiekers een verrassende twist! Door onze favoriete recepten in een nieuw jasje te steken, creëer je smaakvolle en vernieuwende gerechten. Ben je bijvoorbeeld een liefhebber van de klassieke zalmtartaar? Dan wil je deze zalmtartaar hapjes proberen! Geserveerd in knapperige bakjes van wontonvellen en op smaak gebracht met Aziatische smaakmakers als limoensap en crispy chili olie.

Een klassieker die het altijd goed doet is de carpacciobonbon met rucola, truffelmayonaise en pijnboompitjes. Deze gevulde zalmbonbon met kruidenroomkaas is een andere klassieker waar we geen genoeg van krijgen. Ga dit jaar voor een twist en kies een van onze vernieuwde bonbons! Denk aan een vitello tonnato bonbon, heerlijke bonbons van zachte geitenkaas of verrassende scrambled tofu bonbons. Alle drie de recepten zijn nét wat anders dan de klassiekers, maar nét zo lekker.

Het kerstdiner is natuurlijk niet compleet zonder knapperige aardappelen als bijgerecht! Je kan gaan voor de klassieke pomme duchesse of romige aardappelpuree, maar probeer eens iets anders en ga voor deze aardappelsnacks met kaas! De aardappelen bouwen we op door flinterdunne schijfjes te maken en te mengen in een mengsel van gesmolten boter, cheddar, Parmezaanse kaas, knoflook en kruiden. Het resultaat? De meest knapperige aardappelen die je ooit gaat proeven!

Of je nu gaat voor een klassieke gevulde zalmbonbon of gaat voor een twist met de zalmtartaar hapjes, er zijn genoeg heerlijke kerst recepten om dit jaar te maken. Voor welk gerecht ga jij?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via