Gele Jambalaya Met Garnalen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gele jambalaya met garnalen

Houd je van koken, maar wil je geen fornuis vol met pannen? Dan is deze jambalaya het perfecte éénpansgerecht. Naast praktisch is dit gerecht ook vol van smaak, doordat de rijst niet in water wordt gekookt, maar de smaken opneemt van alle overige ingrediënten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Gele jambalaya met garnalen

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Snijd de bleekselderij in halve maantjes, de paprika en ui in blokjes en halveer de snoeptomaten. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en hak de rode peper en de knoflook fijn.
2
Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook, rode peper en cajunkruiden in de pan. Voeg de bleekselderij, paprika en snoeptomaten toe wanneer de ui glazig is. Voeg de rijst, tomatenblokjes en bouillon toe aan en laat met de deksel op de pan 10 min op midden hoog vuur pruttelen. Schep regelmatig door. Voeg als laatste de garnalen toe en laat deze 4 minuten mee garen.
3
Snijd de peterselie fijn en garneer.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Schaaldieren
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

I
Ikram 3 apr 2022
Hallo, ik wil dit recept graag uitproberen. Vraagje: waarmee kan ik de garnalen vervangen? Heb een lastige eter (peuter) die dat niet lust namelijk..
S
Sam van Eatertainment 5 apr 2022
Hi Ikram, Bedankt voor je reactie. Een goede vervanging voor garnalen zijn omelet stukjes. Deze bevatten namelijk, net als de garnalen, Vitamine B12. De hoeveelheid van de eieren kun je naar wens toevoegen. Ik hoop jou (en je lastige eter ;)) hiermee verder geholpen te hebben!
M
Marleen 5 feb 2021
Het recept vd gele jambalaya met garnalen stond in het Eindhovens Dagblad. De ingrediënten zijn makkelijk in huis te halen en de bereidingswijze is kort en duidelijk beschreven. En het belangrijkste: het smaakte héél lekker en het resultaat zag er heel goed uit! Dus . . . recept bewaard en wordt zeker vaker gebruikt!!
J
Jennifer van Eatertainment 5 feb 2021
Hi Marleen, Super fijn om te horen! Daar doen we het voor :) Groetjes, Jennifer
F
Ferry 3 feb 2021
T was heerlijk,dank je!
S
Sebastiaan van Eatertainment 3 feb 2021
Leuk om te horen Ferry, bedankt dat je dit met ons deelt! Welk recept ga je de volgende keer proberen? Mijn Jambalaya tip voor de volgende keer ;), check dit recept. Veel kookplezier! Sebastiaan
N
Nanda 30 jan 2021
Gisteravond dit recept gemaakt! Wij vonden het een heerlijk en smaakvol gerecht. De jambalaya komt zeker vaker op tafel!
F
Ferry 2 feb 2021
Wanneer de rijst erbij moet staat niet vermeld? Of lees ik daar overheen?
J
Jennifer van Eatertainment 2 feb 2021
Hi Ferry, De rijst voeg je samen met de tomatenblokjes en bouillon toe bij stap 2. Veel kookplezier! Jennifer
F
Ferry 2 feb 2021
Ik was weer eens te voorbarig,ik had t al gevonden,toch bedankt..hij staat op t menu voor vanavond! Heb je nog n tip met betrekking tot de hoeveelheid cajun kruiden voor 5 personen?ik heb van alles iets meer gepakt maar zo simpel is t meestal niet met de kruiden,of toch?
J
Jennifer van Eatertainment 3 feb 2021
Hi Ferry, Goeie vraag. Je kunt de hoeveelheid kruiden mee veranderen met het recept. Iets meer is dus prima, is natuurlijk ook afhankelijk van wat je zelf lekker vindt! :) Veel kookplezier, Jennifer
S
Sebastiaan van Eatertainment 30 jan 2021
Super leuk om te horen Nanda! Daar doen we het voor :). We vinden het ook altijd leuk om foto's te ontvangen, via #eatertaining op Instagram (@eatertainment.nl). Fijn weekend! Sebastiaan

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Amerikaans
Soort
Rijst
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via