Koudere dagen vragen om warme gerechten om lekker mee op de bank te kruipen. Neem bijvoorbeeld onze gele-paprikasoep; een heerlijk gerecht voor een regenachtige dag. Wij serveren hier knapperige tofu croutons en een flinke dot crème fraîche bij.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Recept gele-paprikasoep met knapperige tofu croutons
Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Laat de tofu goed uitlekken en snijd in kleine gelijke blokjes. Wentel de tofublokjes om in een mengsel van sojasaus, paprikapoeder, cayennepeper en ahornsiroop.
2
Verhit in een koekenpan de helft van de olie op hoog vuur. Bak de tofublokjes totdat deze rondom egaal goudbruin kleuren. Zet het vuur nu zachter en laat de tofublokjes knapperig bakken, ze worden door de ahornsiroop iets donkerder van kleur. Schep de blokjes regelmatig om met een spatel voor een gelijkmatige kleuring. Laat de blokjes op keukenpapier uitlekken en afkoelen zodat ze nog knapperiger worden.
3
Was de prei en snijd in ringen. Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de prei aan. Snijd de gele paprika’s in blokjes en voeg deze toe aan de prei. Laat de gele paprika aanfruiten zonder dat hij donkerder van kleur wordt. Voeg de bouillon en de mosterd toe zodra de paprika zacht is. Pureer de soep met een staafmixer.
4
Snijd de bieslook fijn. Schenk de soep in kommetjes en top af met een eetlepel crème fraîche en de bieslook. Serveer de tofu croutons bij de soep.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment