Gevulde Avocado Caprese
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gevulde avocado caprese

Avocado, een romige, voedzame vrucht en favoriet van velen. Als guacamole, in een salade… of gegrild én gevuld! Wij vullen deze gegrilde avocado met een klassieke combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum, oftewel caprese. Leuk om te serveren als voorgerecht, maar ook heerlijk als lunch.

Bekijk ook deze video om te zien hoe we het recept maken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gevulde avocado caprese

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Pers de knoflook en verwarm deze 2 min. op laag vuur samen met de olijfolie in een koekenpan. Laat de knoflookolie afkoelen.
2
Bereid de vinaigrette door de witte wijnazijn te mengen met de knoflookolie en honing.
3
Snijd de snacktomaatjes in achten en hak de basilicum grof. Meng dit met de vinaigrette.
4
Verwarm een grillpan. Snijd de avocado doormidden en verwijder voorzichtig de pit. Rooster de beide helften van de avocado 1 min. met het vruchtvlees naar beneden en druk deze zacht aan in de pan.
5
Scheur de mozzarella in stukjes. Vul de avocado met tomatensalsa en verdeel de mozzarella eroverheen. Top de avocado af met wat balsamico cremaceto en een snufje fleur de sel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?