Gevulde Courgette Met Couscous En Geitenkaas
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gevulde courgette met couscous en geitenkaas

Makkelijk, lekker en voedzaam. Deze gevulde courgette met couscous en geitenkaas is heerlijk als vegetarische maaltijd. Dankzij groenten en de volkoren couscous is dit bovendien een verantwoorde en gezonde maaltijd.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gevulde courgette met couscous en geitenkaas

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol uit. Bewaar het vruchtvlees. Besmeer de binnenkant van de courgettes met 1/3e van de olijfolie en strooi de za’atar kruiden eroverheen. Bak in 20 min. gaar in het midden van de oven.
3
Hak ondertussen het vruchtvlees van de courgettes fijn en bak kort aan in een koekenpan.
4
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
5
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode paprika in kleine blokjes en de bosuien in dunne ringen.
6
Meng de couscous met het vruchtvlees van de courgette, rode paprika, bosui, granaatappel- en pijnboompitten. Breng op smaak met zout en peper.
7
Maak een dressing van de overige olijfolie en het limoensap. Meng deze door de couscous.
8
Vul de courgettes met de couscous en verkruimel hier de geitenkaas overheen. Garneer met peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Gluten
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?