Gevulde Courgette Met Couscous En Geitenkaas
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min

Gevulde courgette met couscous en geitenkaas

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol uit. Bewaar het vruchtvlees. Besmeer de binnenkant van de courgettes met 1/3e van de olijfolie en strooi de za’atar kruiden eroverheen. Bak in 20 min. gaar in het midden van de oven.
3
Hak ondertussen het vruchtvlees van de courgettes fijn en bak kort aan in een koekenpan.
4
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
5
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode paprika in kleine blokjes en de bosuien in dunne ringen.
6
Meng de couscous met het vruchtvlees van de courgette, rode paprika, bosui, granaatappel- en pijnboompitten. Breng op smaak met zout en peper.
7
Maak een dressing van de overige olijfolie en het limoensap. Meng deze door de couscous.
8
Vul de courgettes met de couscous en verkruimel hier de geitenkaas overheen. Garneer met peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Pinda
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Sesamzaad
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Midden-Oosters
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Ovengerechten
Gevulde groenten
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via