Zoet, hartig, krokant, deze gevulde dadels van de BBQ hebben het allemal! De zachte medjoul dadels vullen we met romige brie en toppen we af met gebakken bacon en knapperige pistachenoten. Dankzij de honing wordt het lekker zoet en de za’atar geeft een kruidige touch. Verrassend en lekker van smaak!
De één pakt een dadel als tussendoortje, de ander verwerkt het in een gerecht in de keuken. Met dadels kan je alle kanten op! Er zijn wel honderden soorten dadels te vinden in de wereld, maar de bekendste soorten zijn de Medjoul, Deglet Nour, Hallawi en Khadrawi. Medjoul dadels zijn vrij groot, zoet en zacht en worden vaak gebruikt in bakrecepten als bananenbrood of mueslirepen. Ze geven een natuurlijke zoete karamelachtige smaak en zijn makkelijk te pureren. De Deglet Nour dadel is stevig en heeft een zachtere, nootachtige smaak. Hallawi dadels zijn klein van vorm en hebben een zoete, honingachtige smaak. De Khadrawi dadel heeft een diepe zoete smaak en is ook zacht.
Liefhebber van zoet? Ga eens voor deze gevulde dadels met pindakaas, pistache en kokos. Lekker als tussendoortje, maar ook zeker lekker voor bij de borrel. Of ga voor een dadelcake! Een lekkere, zoete cake maar dan zonder suiker en roomboter. Dit gezonde recept bestaat alleen uit natuurlijke suikers van de dadels, amandelmeel, havermeel en honing. In 10 minuten schuif je het baksel al de oven in en na 30 minuten bakken is de dadelcake klaar om te serveren.
Dol op hartige gerechten? Ook daar kan je dadels in verwerken! Zo zijn deze gevulde dadels van de BBQ een heerlijk hapje voor bij de borrel of als bijgerecht bij een barbecue. De dadels zijn zoet, maar de combinatie van romige brie, hartige bacon, kruidige za’atar en knapperige pistachenoten zorgen voor een smaakexplosie in de mond. Deze bonbons van zachte geitenkaas met dadels, appels en walnoten zijn ook heerlijk voor bij de borrel of als voorgerechtje. In 10 minuten heb je deze hartige bonbons al gemaakt.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment