Zin om te bakken? Wij zeggen doen! Een lekkere cake of taart hoeft namelijk niet altijd roomboter of suiker te bevatten. Dit dadelcake recept is een goed voorbeeld; heerlijk zoet en toch zonder suiker en roomboter. Geschikt als verantwoorde, gezonde snack of dessert.
Zodra je de oven voorverwarmt op 175 graden (elektrisch) of 160 graden (hetelucht) moet de dadelcake nog ongeveer een uur bakken in de oven. Zodra je een satéprikker in de cake prikt en die komt er weer schoon uit is de dadelcake gaar.
Een dadelcake is zeker ook glutenvrij te maken, zoals in dit recept! Dadels zijn namelijk glutenvrij te verkrijgen. Wanneer de dadelcake met bloem wordt bereid, is het niet glutenvrij. Door te kiezen voor een glutenvrij alternatief, zoals amandelmeel of havermeel, wordt de dadelcake glutenvrij. Gebruik je maizena als alternatief? Ook dit is van nature een glutenvrij product! Check van tevoren altijd de verpakking van meelproducten om te kijken of er geen glutenbevattende producten zijn toegevoegd.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment