Dadelcake
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Dadelcake

Zin om te bakken? Wij zeggen doen! Een lekkere cake of taart hoeft namelijk niet altijd roomboter of suiker te bevatten. Deze dadelcake is een goed voorbeeld; heerlijk zoet en toch zonder suiker en roomboter. Geschikt als verantwoorde snack of dessert.

Mijn menu planner

Ingrediënten

9 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept dadelcake

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Ontpit de dadels en week ze 5 min. in kokend water. Giet af en snijd zo fijn mogelijk. Meng samen met de eieren en melk in een grote kom.
2
Voeg het amandelmeel, havermeel en bakpoeder toe en meng nogmaals.
3
Giet het beslag in een vierkante springvorm en bak de dadelcake ca. 30 min. in de oven. De cake is gaar als deze nog plakkerig, maar stevig uit de oven komt.
4
Verdeel de honing over de dadelcake bij het serveren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Pinda
  • Noten
  • Melk
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via