Dadelcake
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Dadelcake

Zin om te bakken? Wij zeggen doen! Een lekkere cake of taart hoeft namelijk niet altijd roomboter of suiker te bevatten. Dit dadelcake recept is een goed voorbeeld; heerlijk zoet en toch zonder suiker en roomboter. Geschikt als verantwoorde, gezonde snack of dessert.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

9 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept dadelcake

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Ontpit de dadels en week ze 5 min. in kokend water. Giet af en snijd zo fijn mogelijk. Meng samen met de eieren en melk in een grote kom.
2
Voeg het amandelmeel, havermeel en bakpoeder toe en meng nogmaals.
3
Giet het beslag in een vierkante springvorm en bak de dadelcake ca. 30 min. in de oven. De cake is gaar als deze nog plakkerig, maar stevig uit de oven komt.
4
Verdeel de honing over de dadelcake bij het serveren.

Hoe lang moet een dadelcake bakken in de oven?

Zodra je de oven voorverwarmt op 175 graden (elektrisch) of 160 graden (hetelucht) moet de dadelcake nog ongeveer een uur bakken in de oven. Zodra je een satéprikker in de cake prikt en die komt er weer schoon uit is de dadelcake gaar.

Kan de dadelcake ook glutenvrij gemaakt worden?

Een dadelcake is zeker ook glutenvrij te maken.  De dadels zijn glutenvrij te verkrijgen. Zodra de dadelcake met bloem of havermeel wordt bereid behoud je de cake glutenvrij. Maak je de dadelcake met maizena, is dit echter niet glutenvrij.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Pinda
  • Noten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via