Groentebouillon
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan
Vrij van vis

Groentebouillon

Wij houden van soepjes, zeker als de temperatuur daalt. Een lekkere groentesoep mag dan ook zeker niet op het menu ontbreken. Geen bouillonblokje maar lekker vers! Maak gemakkelijk zelf groentebouillon met dit recept.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept groentebouillon

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 20min
1
Snijd de uien, sjalotten en knoflook in grove stukken. Verhit een scheut olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur en bak hierin de ui, sjalot en knoflook. Ze mogen best een beetje bruinen, dat geeft smaak.
2
Snijd ondertussen de bleekselderij, winterpeen, prei en tomaten in grove stukken. Voeg deze aan de pan toe en bak 1 minuut mee.
3
Voeg het water, laurierblaadjes, peterselie, tijm, peperkorrels en het zout toe. Draai het vuur omlaag. Laat met de deksel op de pan 1 tot 3 uur zachtjes koken*. Mocht er tussendoor een schuimlaagje op de bouillon ontstaan, schep deze er dan vanaf met een schuimspaan. * 1 uur koken is voldoende, maar als je de bouillon langer kookt geven de groenten meer smaak af. Langer dan 3 uur koken is niet nodig, dan vallen de groenten uit elkaar en hebben ze alle smaak afgegeven.
4
Schenk de bouillon door een zeef. Wil je een extreem heldere bouillon, haal deze dan ook nog door een zeefdoek of kaasdoek. De bouillon is nu klaar om gegeten te worden of om als basis gebruikt te worden voor andere soepen. Breng eventueel nog op smaak met wat zout.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via