Hartige Taart met Vis en Spinazie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min

Hartige taart met vis en spinazie

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 5min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het hartige taartdeeg uit de verpakking en laat ontdooien. Breng een grote pan water aan de kook en gaar de bloemkool in 2 min. Giet de bloemkool af en leg in koud water.
2
Snipper de uien fijn. Verhit olie in een pan en bak de ui glazig. Voeg de tomaten passata toe en bak 2 min. mee. Roer vervolgens de diepvriesspinazie door de tomaten tot deze ontdooid is.
3
Snijd de ansjovisfilets klein en de munt en tijm fijn. Voeg de bloemkool, ansjovis, olijven, erwten, kappertjes, tonijn, tijm en munt toe aan de spinazie. Breng het geheel op smaak met peper, zout en oregano.
4
Bekleed een springvorm met bakpapier. Kneed 1/3e van de vellen taartdeeg samen tot een bal deeg. Rol het deeg uit tot één grote plak en bedek hier de onderkant van de bakvorm mee. Herhaal dit voor de zijkant en leg één plak klaar voor de bovenkant. Schep de vulling in het deeg. Klop de eieren los en giet 1½ ei over de vulling. Dek de vulling af met de plak deeg en smeer de bovenkant in met het overige ei.
5
Plaats de taart voor 40 min. in de oven.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Joke Maatman
Lisa van Eatertainment
Angelique
Lisa van Eatertainment
Ad van Haarlem
Lisa van Eatertainment
Maayke
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Quiche & Hartige taart
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via