Ken je dat gevoel dat je op een warme zomerdag heel veel zin hebt in een verfrissend drankje? Kijk dan niet verder en maak deze makkelijke mocktail! Lekker zoet dankzij de hibiscus thee en frambozen, tegelijkertijd zuur dankzij de limoen. Binnen 10 minuten heb je deze dorstlessende mocktail gemaakt.
Hibiscus thee is een soort thee die wordt gemaakt van de gedroogde kelkblaadjes van de hibiscusplant, met name de soort Hibiscus sabdariffa. Het staat ook bekend als roselle of rode zuring. Hibiscus thee heeft een dieprode kleur en een kenmerkende, verfrissende smaak die vaak wordt omschreven als zuur en fruitig. Het drinken van hibiscus thee is een populaire gewoonte in veel culturen en wordt vaak genoten als een smakelijke en verkwikkende drank.
Om hibiscus thee te maken, worden de gedroogde kelkblaadjes van de hibiscusplant overgoten met heet water en enige tijd gelaten om te trekken. Het resulterende brouwsel heeft een levendige kleur en een aangename smaak. Afhankelijk van de persoonlijke voorkeur kan hibiscus thee warm of koud worden gedronken. Zo verwerken we de hibiscus thee deze verfrissende hibiscus-frambozen mocktail, maar ook in een warme latte is de hibiscus een echte smaakmaker. Probeer eens dit recept voor hibiscus thee latte als vervanger voor jouw kopje koffie of thee. Serveer met wat chocolade en je hebt een lekker drankje om even mee te pauzeren!
Hibiscus thee wordt wereldwijd geconsumeerd en staat bekend om zijn verfrissende eigenschappen. Het wordt vaak zonder toevoeging van suiker gedronken, maar sommige mensen voegen zoetstoffen of andere smaakmakers toe om de smaak aan te passen. Naast het feit dat het een verfrissend drankje is, wordt hibiscus thee ook gewaardeerd vanwege de mogelijke gezondheidsvoordelen. Het wordt vaak geprezen om zijn hoge gehalte aan antioxidanten en vitamine C, en het wordt verondersteld verschillende gunstige effecten te hebben, zoals het bevorderen van een gezonde bloeddruk en het ondersteunen van de spijsvertering.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment