Hollandse erwtensoep
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 35min
Bevat vlees
Vrij van vis

Hollandse erwtensoep

De klassieker die niet mag ontbreken tijdens koude, winterse dagen is natuurlijk de Hollandse erwtensoep, oftewel snert. Perfect na een stevige boswandeling of sleeën door de sneeuw. Deze heerlijke soep serveren we met roggebrood met katenspek voor een goed gevulde maag.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Recept hollandse erwtensoep

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 35min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 35min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui. Verhit zonnebloemolie in een pan en fruit de ui 2 à 3 min. Voeg vervolgens het water en de bouillonblokjes toe. Voeg de spliterwten toe en laat 1 uur koken.
2
Snijd ondertussen de aardappelen en knolselderij in blokjes van 1,5 cm. Snijd het ontbijtspek in stukjes en de rookworst in plakjes.
3
Voeg de aardappelen, knolselderij, rookworst, erwtensoepgroenten en het ontbijtspek toe aan de pan met spliterwten en laat nog 30 min. koken.
4
Serveer het roggenbrood met katenspek bij de soep en garneer met selderijblad.

Wat te doen als de erwtensoep te dun is?

Een goede tip wanneer je erwtensoep gaat maken, is om de erwtensoep een dag van tevoren te maken. Daardoor is de soep de dag erna beter gebonden. Daarnaast moet je de erwtensoep heel goed en lang laten inkoken. Is de soep toch nog te dun? Dan kun je altijd een beetje maïzena toevoegen om de soep te binden.

Hoe lang moet erwtensoep koken?

Het maken van een goede, lekkere pan erwtensoep is niet zomaar gebeurd. Neem hier de tijd voor, want zo wordt de soep alleen maar lekkerder! Laat de soep minimaal 1,5 tot 2 uur koken, zodat het de tijd heeft om goed te binden en de smaken het beste zijn.

Hoe lang kun je erwtensoep bewaren in de koelkast?

Voordat je erwtensoep afgesloten in een bakje doet, is het belangrijk om de soep eerst goed af te laten koelen. De soep kan je 2 tot 3 minuten in de koelkast bewaren vervolgens.

Tip: wil jij de erwtensoep wat langer bewaren? Voeg dan extra water toe wanneer je de soep voor de tweede keer opwarmt, de soep dikt namelijk erg in.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Soort
Soep
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via