De klassieker die niet mag ontbreken tijdens koude, winterse dagen is natuurlijk de Hollandse erwtensoep, oftewel snert. Perfect na een stevige boswandeling of sleeën door de sneeuw. Deze heerlijke soep serveren we met roggebrood met katenspek voor een goed gevulde maag.
Een goede tip wanneer je erwtensoep gaat maken, is om de erwtensoep een dag van tevoren te maken. Daardoor is de soep de dag erna beter gebonden. Daarnaast moet je de erwtensoep heel goed en lang laten inkoken. Is de soep toch nog te dun? Dan kun je altijd een beetje maïzena toevoegen om de soep te binden.
Het maken van een goede, lekkere pan erwtensoep is niet zomaar gebeurd. Neem hier de tijd voor, want zo wordt de soep alleen maar lekkerder! Laat de soep minimaal 1,5 tot 2 uur koken, zodat het de tijd heeft om goed te binden en de smaken het beste zijn.
Voordat je erwtensoep afgesloten in een bakje doet, is het belangrijk om de soep eerst goed af te laten koelen. De soep kan je 2 tot 3 minuten in de koelkast bewaren vervolgens.
Tip: wil jij de erwtensoep wat langer bewaren? Voeg dan extra water toe wanneer je de soep voor de tweede keer opwarmt, de soep dikt namelijk erg in.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment