Hollandse erwtensoep
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 30min
Bevat vlees
Vrij van vis

Hollandse erwtensoep

De klassieker die niet mag ontbreken tijdens koude, winterse dagen is natuurlijk de Hollandse erwtensoep, oftewel snert. Perfect na een stevige boswandeling of sleeën door de sneeuw. Deze heerlijke soep serveren we met roggenbrood met katenspek voor een goed gevulde maag.

Mijn menu planner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Recept hollandse erwtensoep

Bereidingstijd
1u 30min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 30min
1
Pel en snipper de ui. Verhit zonnebloemolie in een pan en fruit de ui 2 à 3 min. Voeg vervolgens het water en de bouillonblokjes toe. Voeg de spliterwten toe en laat 1 uur koken.
2
Snijd ondertussen de aardappelen en knolselderij in blokjes van 1,5 cm. Snijd het ontbijtspek in stukjes en de rookworst in plakjes.
3
Voeg de aardappelen, knolselderij, rookworst, erwtensoepgroenten en het ontbijtspek toe aan de pan met spliterwten en laat nog 30 min. koken.
4
Serveer het roggenbrood met katenspek bij de soep en garneer met selderijblad.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Soort
Soep
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via