Met hun affogato weten Italianen al veel langer dat vanille-ijs en koffie een gouden duo vormen. In deze ijskoffie met vanille-ijs gaat er ook nog wat geraspte melkchocolade bij voor een extra portie verwennerij!
Ben jij ook zo dol op je dagelijkse kopje koffie? Verwerk koffie dan eens in een ander soort recept! Natuurlijk kan je gewoon je kopje koffie drinken, maar je kan het heel gemakkelijk toevoegen aan andere soorten gerechten. Vooral in zoetigheden is koffie heerlijk om toe te voegen. Het geeft je baksels namelijk nét dat beetje extra smaak om het compleet te maken.
Probeer bijvoorbeeld eens deze smakelijke mokka blondies. De witte chocolade variant van de welbekende brownies geven wij nog een extra twist door koffie toe te voegen. De combinatie van witte chocolade en koffie is in één woord goddelijk! Deze tiramisu cookies zijn ook onwijs lekker. We combineren het beste van twee werelden (tiramisu én koekjes) met elkaar en dat resulteert in chewy koekjes met een vanille-mascarpone topping. Natuurlijk mag het laagje cacao niet ontbreken.
Ben je op zoek naar een fris nagerecht? Ga dan aan de slag met deze koffie semifreddo met meringue en chocolade schaafsel! Semifreddo betekent letterlijk half bevroren en vind je in elk restaurant in Italië wel terug op de menukaart. Het heeft de textuur van bevroren mousse, maar het lijkt ook veel op ijs. Het fijne van semifreddo is dat je geen ijsmachine nodig hebt. Er zijn talloze varianten te vinden van semifreddo, maar wij gaan voor een combinatie van koffie én chocolade. Liever iets maken voor bij de koffie? Kies voor deze Mexicaanse coffee buns! Deze heerlijk zoete broodjes met koffiesmaak zijn onwijs lekker en het ideale bakrecept voor zondag bakdag! Het kost wat tijd, maar het is het meer dan waard.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment