Houd je boozy brunch thuis!
Niveau
Gevorderd
Tijd
15 min

Mexicaanse coffee buns

Ingrediënten

20 personen
Ingrediënten buns
Ingrediënten topping
Extra benodigdheden
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
2u 5min
Totale tijd
2u 20min
1
Voor de coffeebuns: Verwarm de volle melk in een steelpan tot het lauwwarm is (tussen de 30-40°C). Doe 25 gr bloem, 25 gr kristalsuiker en de gist in een kom en roer de melk met een garde erdoorheen. Dek het mengsel af met vershoudfolie en laat het 15 min. op een warme plek staan. Meng de resterende bloem, kristalsuiker en het zout in een kom. Voeg de gecondenseerde melk, boter, eieren en het gistmengsel toe en kneed tot een elastisch deeg. Laat het deeg in een kom afgedekt met vershoudfolie 1,5 uur rijzen op een warme plek.
2
Voor de topping: Terwijl het deeg voor de coffee buns rijst kun je aan de slag met de koffietopping. Meng hiervoor het kokende water met de instant koffie en cacaopoeder. Laat het afkoelen. Mix de boter en suiker met een mixer luchtig en bijna wit van kleur. Voeg de eieren één voor één toe en mix telkens door tot deze volledig zijn opgenomen in het boter-suikermengsel. Voeg een flinke snuf zout en het koffie-cacaomengsel toe. Meng goed door, schep in een spuitzak en leg koel weg.
3
Verwarm de oven voor op 40°C. Kneed het gerezen deeg van de coffee buns nogmaals goed door en vorm er 20 balletjes van. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Let op: zorg dat je wat ruimte overhoudt op de bakplaat. Zet een kopje kokend water op de overgehouden ruimte op je bakplaat en schuif de plaat in de oven. Op deze manier gebruik je je oven als rijskast voor de broodjes. Laat de broodjes ca. 70% verdubbelen in grootte. Haal uit de oven en verhoog de temperatuur naar 180°C. Spuit de topping in een spiraal over de gerezen broodjes. Bak de broodjes in ca. 20 minuten af totdat deze goudbruin van kleur zijn.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Lunch & brunch
Desserts & gebak
Cuisine
Mexicaans
Soort
Brood & Sandwiches
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via