Italiaanse Witte Bonenschotel Uit De Slowcooker
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Italiaanse witte bonenschotel uit de slowcooker

De slowcooker is een geweldig hulpmiddel voor het bereiden van smakelijke gerechten, zoals deze heerlijke Italiaanse witte bonenschotel. Voor dit gerecht gebruiken we cannellini bonen uit blik. Doordat deze bonen al zijn voorgekookt, hoeven ze niet de volledige bereidingstijd in de slowcooker. Genieten van een heerlijk gerecht waarbij alle smaken ontzettend mooi in elkaar zijn opgenomen? Dan moet je dit zeker proberen!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Volledig recept bekijken

Recept italiaanse witte bonenschotel uit de slowcooker

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
5u 0min
Totale tijd
5u 20min
1
Schil de wortel en snijd in plakjes. Snijd de broccoli in roosjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Pel de knoflook en hak fijn. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en hak fijn. Ris de takjes oregano en tijm.
2
Voeg deze ingrediënten samen met de tomatenpuree en tomatenblokjes in de slowcooker en roer goed door. Zet de slowcooker voor 4 uur op stand ‘low’.
3
Spoel de cannellini bonen onder stromend water. Voeg toe aan de slowcooker en zet nog 1 uur op stand ‘low’.
4
Bak intussen het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Serveer de Italiaanse bonenschotel met stukjes stokbrood.

Tip: heb je geen slowcooker in huis? Maak gemakkelijk deze Italiaanse witte bonenschotel in een braadpan. Volg de stappen in de bereidingswijze, maar vervang de slowcooker voor een braadpan. Laat het geheel 30 min. op laag vuur sudderen en voeg eventueel extra vocht toe.

Wat zijn cannellini bonen en wat kun je ermee?

Cannellini bonen zijn grote, witte bonen met een zachte, romige textuur en een nootachtige smaak. Ze worden vaak gebruikt in de Mediterrane keuken en zijn een belangrijk ingrediënt in veel Italiaanse gerechten, waaronder de bekende minestronesoep.

Oorspronkelijk komen cannellini bonen uit Zuid-Amerika, maar tegenwoordig worden ze voornamelijk verbouwd in Zuid-Europa. De bonen worden in Italië verbouwd in het midden en noorden, met name in Toscane, Umbrië en Lazio. In Spanje worden ze geteeld in de regio’s Castilla y León en Andalusië. Ze worden geoogst wanneer ze volgroeid zijn, gedroogd en vervolgens verpakt voor verkoop.

Cannellini bonen zijn een uitstekende bron van eiwitten en vezels en bevatten ook veel voedingsstoffen, zoals ijzer en calcium. Omdat ze voorgekookt verkrijgbaar zijn in blik, zijn ze ook erg handig in gebruik en besparen ze tijd in de keuken.

Er zijn veel verschillende manieren om cannellini bonen te gebruiken in de keuken. Zo kunnen ze worden verwerkt in salades, soepen, stoofschotels en zelfs in hummus. Ze zijn ook een populaire vleesvervanger in vegetarische gerechten. Door hun zachte, romige textuur en nootachtige smaak zijn cannellini bonen een veelzijdige en smakelijke toevoeging aan vele gerechten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via