In samenwerking met:
Kaasfondue met zongedroogde tomaat en pesto
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kaasfondue met zongedroogde tomaat en pesto

Een perfect gerecht voor de feestdagen als je het ons vraagt! Met kaasfondue kan je alle kanten op. Wij hebben een heerlijke variant met een Italiaans tintje voor je klaarstaan, namelijk met groene pesto en zongedroogde tomaatjes. Kies je favoriete ingrediënten om te dippen en laat het kaasfeest maar beginnen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kaasfondue met zongedroogde tomaat en pesto

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Smelt de roomboter in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe, bak al roerend tot de bloem gaar is en aan de bodem van de pan blijft plakken.
2
Voeg al kloppend met een garde de witte wijn en het water in delen toe. Blijf goed kloppen totdat je een gladde, gebonden saus hebt.
3
Rasp de Gruyère en Emmentaler en voeg samen met de geraspte mozzarella in delen toe aan de saus. Roer tot de kaas gesmolten is. Laat de fondue 10 min. pruttelen op laag vuur.
4
Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in repen. Pel en halveer de knoflook. Wrijf de snijkanten van de knoflook over de binnenkant van de fonduepan.
5
Verwarm de fonduepan voor en schenk de kaasfondue in de pan. Roer de pesto door de kaasfondue, maar zorg dat je het groen van de pesto nog wel ziet en garneer met de zongedroogde tomaatjes.

Tip: serveer er stukjes ciabatta, gekookte penne, appel, witlof, romaine sla, broccoliroosjes, paprikareepjes en/of bleekselderijreepjes bij om in de kaasfondue te dippen.

Een hemelse pan vol met romige kaas

Kaasfondue is een heerlijk gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Alpenregio, met name in landen als Zwitserland, Frankrijk en Italië. Deze smeltkroes van smaken is zowel hartverwarmend als verrukkelijk en heeft de harten van fijnproevers over de hele wereld veroverd. Het is een gezellig gerecht dat perfect is voor het delen met vrienden en familie tijdens een koude winteravond of een feestelijke gelegenheid.

De basis van kaasfondue bestaat uit gesmolten kaas, meestal Gruyère, Emmentaler of Comté, vermengd met witte wijn en knoflook. De kaas wordt verwarmd tot hij smeuïg en glad is, en vervolgens wordt deze heerlijke mix geserveerd met stukjes brood, groenten als paprika en paddenstoelen, fruit als druiven en peren of zelfs vleeswaren of stukjes vlees als biefstuk. De smaak is rijk, romig en vol karakter en de subtiele hint van wijn voegt een vleugje verfijning toe aan het gerecht. Dit proef je terug wanneer jij lekker gaat fonduen.

Kaasfondue biedt eindeloze variatiemogelijkheden. Je kunt experimenteren met verschillende kaassoorten, zoals cheddar, bleu d’Auvergne, raclette of camembert, om je eigen unieke smaakcombinatie te creëren. Daarnaast kun je ook smaakmakers toevoegen, zoals nootmuskaat, mosterd of witte peper, om een persoonlijke touch aan je fondue te geven. Wil je een keer wat luxer? Kies dan voor een truffel kaasfondue, met een nootachtige, intense aroma van truffel. Heerlijk om jouw favoriete ingrediënten in te dippen!

Meer pesto recepten

De Italiaanse saus pesto is een heerlijke toevoeging aan verschillende recepten. Zo ook door een heerlijke pasta! Door deze smaakmaker krijgt je pasta lekker veel smaak en wordt de saus heerlijk smeuïg. Ontdek bijvoorbeeld de pasta pesto met gebakken feta en broccoli!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Ei
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?