Een perfect gerecht voor de feestdagen als je het ons vraagt! Met kaasfondue kan je alle kanten op. Wij hebben een heerlijke variant met een Italiaans tintje voor je klaarstaan, namelijk met groene pesto en zongedroogde tomaatjes. Kies je favoriete ingrediënten om te dippen en laat het kaasfeest maar beginnen!
Tip: serveer er stukjes ciabatta, gekookte penne, appel, witlof, romaine sla, broccoliroosjes, paprikareepjes en/of bleekselderijreepjes bij om in de kaasfondue te dippen.
Kaasfondue is een heerlijk gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Alpenregio, met name in landen als Zwitserland, Frankrijk en Italië. Deze smeltkroes van smaken is zowel hartverwarmend als verrukkelijk en heeft de harten van fijnproevers over de hele wereld veroverd. Het is een gezellig gerecht dat perfect is voor het delen met vrienden en familie tijdens een koude winteravond of een feestelijke gelegenheid.
De basis van kaasfondue bestaat uit gesmolten kaas, meestal Gruyère, Emmentaler of Comté, vermengd met witte wijn en knoflook. De kaas wordt verwarmd tot hij smeuïg en glad is, en vervolgens wordt deze heerlijke mix geserveerd met stukjes brood, groenten als paprika en paddenstoelen, fruit als druiven en peren of zelfs vleeswaren of stukjes vlees als biefstuk. De smaak is rijk, romig en vol karakter en de subtiele hint van wijn voegt een vleugje verfijning toe aan het gerecht. Dit proef je terug wanneer jij lekker gaat fonduen.
Kaasfondue biedt eindeloze variatiemogelijkheden. Je kunt experimenteren met verschillende kaassoorten, zoals cheddar, bleu d’Auvergne, raclette of camembert, om je eigen unieke smaakcombinatie te creëren. Daarnaast kun je ook smaakmakers toevoegen, zoals nootmuskaat, mosterd of witte peper, om een persoonlijke touch aan je fondue te geven. Wil je een keer wat luxer? Kies dan voor een truffel kaasfondue, met een nootachtige, intense aroma van truffel. Heerlijk om jouw favoriete ingrediënten in te dippen!
De Italiaanse saus pesto is een heerlijke toevoeging aan verschillende recepten. Zo ook door een heerlijke pasta! Door deze smaakmaker krijgt je pasta lekker veel smaak en wordt de saus heerlijk smeuïg. Ontdek bijvoorbeeld de pasta pesto met gebakken feta en broccoli!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment