Met deze camembert maak je een hele makkelijke en snelle kaasfondue. Even in de oven of op de barbecue en serveer de gesmolten kaas met jouw favoriete ingrediënten, zoals vers stokbrood of rauwkost, om te dippen. Ideaal als borrelhapje!
Tip: op zoek naar een vegetarisch gerecht voor de barbecue? Verpak de camembert in wat aluminiumfolie en leg deze even op de barbecue (niet op het heetste gedeelte). Zodra de kaas gesmolten is, kan de camembert geserveerd worden.
Een lichte, fruitige rode wijn zoals Pinot Noir of Beaujolais past goed bij camembert. Een droge, witte wijn zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc kan ook goed samengaan met deze kaas. Het hangt echter ook af van persoonlijke voorkeur, dus het is aan te raden om verschillende combinaties te proberen om te zien wat het beste bij je past.
Camembert kan ongeveer 2-3 weken worden bewaard in de koelkast, op voorwaarde dat het in de originele verpakking wordt bewaard en de houdbaarheidsdatum niet is verstreken. De kaas moet regelmatig worden gecontroleerd op tekenen van bederf.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment