Print opties

Sluiten

Kaaswafels met Beemster Jong Belegen, ei en avocado

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Zeef boven een kom de bloem, maïzena, bakpoeder, baksoda en het zout. Roer in een andere kom met een garde 2 van de eieren los met de karnemelk. Schenk al roerend met de garde ½ van het eimengsel bij de droge ingrediënten. Roer goed door tot alles goed gemengd is en voeg dan, al roerend, in scheutjes de rest van het eimengsel toe. Roer tot een glad beslag.
2
Rasp de kaas en snijd de bosui, inclusief het groen maar zonder de wortels, in zo dun mogelijke ringetjes. Doe de bosui en 100 gr kaas bij het beslag in de kom, meng goed en breng het geheel op smaak met peper.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit het wafelijzer op hoge warmte of volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Dit beslag is genoeg voor 8 grote wafels (formaat Brusselse wafel), of afhankelijk van je wafelijzer. Schep steeds 1/8 van het beslag per wafel in het ijzer en bak in ca. 6 min. (wederom afhankelijk van het wafelijzer) gaar en goudbruin. Verdeel de kaaswafels over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in het midden van de oven terwijl je de rest van de kaaswafels bakt. Hierdoor blijven ze warm, maar worden ze vooral ook extra krokant.
4
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in hele dunne plakjes. Was de limoen, rasp het groen van de schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Besprenkel de avocado met ½ van het limoensap. Halveer de tomaten, snijd het kroontje en de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Meng de tomaat met het overige limoensap, de citroenrasp, ½ van de chilivlokken en zout naar smaak.
5
Verhit een ruime koekenpan met de olijfolie op hoog vuur. Breek boven de hete pan de overige 4 eieren (gebruik eventueel een ingevette kookring voor mooie ronde eitjes) en bestrooi met de overige kaas. Doe een deksel op de pan om de kaas te laten smelten en bak de eieren in ca. 3 min. gaar en knapperig aan de randjes.
6
Stapel op de borden 2 wafels per persoon. Verdeel over de bovenste kaaswafels de avocado en dan de tomatensalsa, leg er de eieren op, bestrooi met de rest van de chilivlokken en leg er een schepje zure room op.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.