In samenwerking met:
Mae Ploy Kokosmelk Citroen Kokoscake
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Citroen kokoscake

Op zoek naar een frisse cake? Zoek niet verder, deze heerlijke citroen kokoscake is alles wat je zoekt! Hij is smeuïg, fris van smaak en romig qua structuur dankzij de toevoeging van de kokosmelk van Mae Ploy. Deze kokosmelk is namelijk niet aangelengd met water, waardoor het heerlijk romig is. En dat proef je!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept citroen kokoscake

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 5min
Totale tijd
1u 35min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed het cakeblik met bakpapier. Zet apart.
2
Meng in de kom van de keukenmachine de suiker met de boter licht en luchtig. Voeg 250 ml kokosmelk toe en klop glad. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en meng elk ei goed voordat je de volgende toevoegt. Rasp ondertussen de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Houd 1 el citroensap apart. Voeg het overige citroensap en 1 el citroenrasp toe.
3
Meng in een kom de bloem met de bakpoeder, baking soda en het zout. Voeg in drie gedeeltes toe aan het natte mengsel. Klop voor 2 min. op medium snelheid. Meng 100 gr geraspte kokos erdoor en giet het beslag in het cakeblik. Bak de cake 50 tot 60 min. in de oven. Laat volledig afkoelen voor je de icing erop doet.
4
Meng ondertussen voor de kokos-lemon icing de poedersuiker met het overige citroensap. Voeg beetje bij beetje de kokosmelk toe. Roer eerst alles door zodat het vocht is opgenomen voordat je het volgende vocht toevoegt. Qua dikte moet het vergelijkbaar zijn met Griekse yoghurt.
5
Verdeel de icing over de bovenkant van de volledig afgekoelde cake en bestrooi met de overige geraspte kokos.

Bakken met citroen

Bakken met citroen voegt een verfrissende touch toe aan al je bakgerechten. De frisse maar zure smaak van citroen kan je bakcreaties net dat beetje extra geven met een subtiel vleugje frisheid. Of je nu een doorgewinterde bakker bent of op zoek bent naar nieuwe smaken om te ontdekken, citroen is een veelzijdig ingrediënt dat je baksel naar een hoger niveau tilt.

Een klassieke manier om citroen in je baksels te verwerken, is door de zest of schil te gebruiken. Citroenzest, de fijne buitenste laag van de schil, zit boordevol citrusaroma en kan een vleugje frisheid aan je cakes, koekjes en muffins toevoegen. Het is belangrijk om alleen het gele deel van de schil te raspen, omdat het witte gedeelte bitter kan zijn.

Citroensap is een ander onmisbaar ingrediënt. Het zure sap geeft je baksel een heerlijke balans tussen zoet en zuur. Voeg een scheutje citroensap toe aan je glazuur, beslag of vulling voor een verrassende smaak. Houd er rekening mee dat citroensap ook invloed kan hebben op de textuur van je baksels vanwege het zuurgehalte, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid die je gebruikt.

Vergeet ook niet om creatief te zijn met citroen in je bakrecepten. Denk aan smaakcombinaties zoals citroen-maanzaad, citroen-lavendel of zelfs citroen-chocolade voor een unieke smaakbeleving. Probeer ook eens het toevoegen van geraspte citroenschil aan je crumble-toppings voor taarten of aan je zelfgemaakte granola voor een knapperige, verfrissende touch. Andere lekkere creaties met citroen zijn deze lemon curd koekjes, waarbij citroen de hoofdrol speelt in het recept. Lekker fris en zuur, maar ook weer zoet! Citroen is ook erg lekker om toe te voegen aan een cheesecake, zoals in deze no bake citroen cheesecake met framenbozensaus, inclusief citroenrasp en -sap.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via