In samenwerking met:
kokosrijst met mango
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Kokosrijst met mango

Hoewel kokosrijst met mango in Azië hét ultieme dessert is, hebben wij een heerlijke variant voor je klaarstaan voor het diner! Lekker makkelijk en simpel, maar heerlijk fris dankzij de toevoeging van zoete mango. Maak de maaltijd compleet met schouderkarbonade en diverse groenten als paprika.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept kokosrijst met mango

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Breng de rijst met de kokosmelk en het water in een pan met deksel aan de kook. Schep om en kook in 15 min. gaar.
2
Verwijder ondertussen het bot van de schouderkarbonade en snijd het vlees in reepjes. Meng het vlees met de sambal, breng op smaak met peper en zout en zet apart. Pel en snijd de knoflook fijn en pel en snijd de ui in ringen. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes van een ½ cm. Schil de mango, verwijder de pit en snijd in stukjes.
3
Verhit de olijfolie in een wok en bak het vlees met de knoflook op hoog vuur in 3 min. gaar. Neem uit de wok. Bak de ui 3 min. in de wok. Voeg de paprika toe en bak 1 min. mee. Voeg het vlees en de mango toe en roerbak nog 1 min. Verdeel over kommen en serveer met de kokosrijst.

Tip: lekker met verse koriander.

De varianten van kokosrijst met mango

Kokosrijst met mango is een heerlijk en verleidelijk gerecht dat diepgeworteld is in de Aziatische keuken. Als hét dessert van Azië, met name Thailand, staat dit smaakvolle gerecht bekend om zijn zoete, tropische en romige combinatie.

Het dessert, ook wel bekend als Mango Sticky Rice of kleefrijst, vindt zijn oorsprong in Thailand en is inmiddels een favoriet in vele andere Aziatische landen. Het wordt vaak geserveerd tijdens speciale gelegenheden en festivals. De perfecte harmonie tussen de romige kokosrijst en de sappige, zoete mango zorgt voor een onvergetelijke smaakervaring die de zintuigen streelt. In Nederland zijn we ook fan, zeker wanneer de mango in het seizoen is! Mocht je geen verse mango in huis hebben, dan is diepvries mango een prima alternatief.

Hoewel het traditioneel als dessert wordt geserveerd, heeft kokosrijst met mango ook een plaats veroverd in de avondmaaltijd. Diverse varianten zijn ontstaan om aan verschillende culinaire voorkeuren te voldoen. Sommige versies worden geserveerd met zoute bijgerechten om een contrast te creëren tussen de zoete en hartige smaken. In dit gerecht combineren we de kokosrijst met mango met schouderkarbonade en sambal, maar ook deze variant met kip is een aanrader! Andere varianten voegen extra ingrediënten toe, zoals geroosterde kokos, sesamzaadjes of kokossorbet, om het gerecht nog specialer te maken.

Of het nu als dessert of avondmaaltijd is, kokosrijst met mango is een heerlijke traktatie die de unieke smaken van Azië tot leven brengt en mensen over de hele wereld blijft betoveren.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via