Hoewel kokosrijst met mango in Azië hét ultieme dessert is, hebben wij een heerlijke variant voor je klaarstaan voor het diner! Lekker makkelijk en simpel, maar heerlijk fris dankzij de toevoeging van zoete mango. Maak de maaltijd compleet met schouderkarbonade en diverse groenten als paprika.
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Tip: lekker met verse koriander.
Kokosrijst met mango is een heerlijk en verleidelijk gerecht dat diepgeworteld is in de Aziatische keuken. Als hét dessert van Azië, met name Thailand, staat dit smaakvolle gerecht bekend om zijn zoete, tropische en romige combinatie.
Het dessert, ook wel bekend als Mango Sticky Rice of kleefrijst, vindt zijn oorsprong in Thailand en is inmiddels een favoriet in vele andere Aziatische landen. Het wordt vaak geserveerd tijdens speciale gelegenheden en festivals. De perfecte harmonie tussen de romige kokosrijst en de sappige, zoete mango zorgt voor een onvergetelijke smaakervaring die de zintuigen streelt. In Nederland zijn we ook fan, zeker wanneer de mango in het seizoen is! Mocht je geen verse mango in huis hebben, dan is diepvries mango een prima alternatief.
Hoewel het traditioneel als dessert wordt geserveerd, heeft kokosrijst met mango ook een plaats veroverd in de avondmaaltijd. Diverse varianten zijn ontstaan om aan verschillende culinaire voorkeuren te voldoen. Sommige versies worden geserveerd met zoute bijgerechten om een contrast te creëren tussen de zoete en hartige smaken. In dit gerecht combineren we de kokosrijst met mango met schouderkarbonade en sambal, maar ook deze variant met kip is een aanrader! Andere varianten voegen extra ingrediënten toe, zoals geroosterde kokos, sesamzaadjes of kokossorbet, om het gerecht nog specialer te maken.
Of het nu als dessert of avondmaaltijd is, kokosrijst met mango is een heerlijke traktatie die de unieke smaken van Azië tot leven brengt en mensen over de hele wereld blijft betoveren.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment