In samenwerking met:
Kreeft Met Limoenmayonaise En Chorizokruim 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Bevat vlees

Kreeft met limoenmayonaise en chorizokruim

Een ingrediënt dat zich perfect leent voor het kerstdiner is kreeft. Kreeft is geen alledaags ingrediënt, waardoor het allen maar bijzonder is om het te gebruiken. Serveer met een limoenmayonaise en wat chorizokruim en je hebt een heerlijk kerstrecept!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept kreeft met limoenmayonaise en chorizokruim

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kreeften op een snijplank en halveer in de lengte met een groot mes.
2
Rasp de schil van ½ van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Snijd de overige limoen in parten. Meng de crème fraîche en mayonaise met het limoensap en de limoenrasp en breng op smaak met peper en zout.
3
Snijd de chorizo in blokjes van 1 cm. Verhit een pan en bak de chorizo krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
4
Verdeel de roomboter en chorizo over de kreefthelften en plaats 6 min. in de oven.
5
Leg de kreeften met de gehalveerde kant naar boven op de borden. Verdeel de limoenmayonaise en chorizokruim erover en serveer met een partje limoen.

Aan de slag met kreeft

Kreeften behoren tot de fascinerende wereld van zeevruchten en hebben een unieke plaats in de culinaire tradities over de hele wereld. Met hun harde, schaalachtige pantser en krachtige scharen zijn kreeften niet alleen intrigerend vanuit een biologisch perspectief, maar ook geliefd vanwege hun smaak en textuur.

De meeste kreeftensoorten gedijen in zoutwaterhabitats, zoals oceanen en zeeën. Ze worden vaak geassocieerd met rotsachtige bodems en koraalriffen, waar ze schuilen tussen spleten en gaten om zich te beschermen tegen roofdieren. Het opvallende uiterlijk van een kreeft met zijn gekartelde scharen en lange antennes maakt het tot een herkenbaar schepsel van de zee.

In de culinaire wereld staan kreeften bekend om hun smakelijke vlees, dat zowel zoet als sappig is. Kreeftenvlees kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder koken, grillen, stomen of bakken. Populaire gerechten zoals kreeftenbisque, kreeftensalade en gewoonweg verse kreeft met boter zijn geliefd bij fijnproevers over de hele wereld. Lekker voor een speciale avond is deze gegratineerde kreeft met basilicumhollandaise, groene asperges en krieltjes.

Eén ding is in ieder geval zeker, recepten met kreeft zijn niet alledaags en het blijft bijzonder om ervan te genieten! Ontdek een van de kreeft recepten op Eatertainment en maak het kerstdiner of een feestelijke avond met goed gezelschap nóg specialer!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Schaaldieren
  • Ei
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via