Dit is een hoofdgerecht voor wanneer je écht wil uitpakken. De kreeft is al voorgekookt, dus deze hoef je alleen even op te warmen in de oven. Daarbij maak je een romige, frisse hollandaisesaus met basilicum. Het is belangrijk om de hollandaise in een thermosfles te bewaren en warm te houden, want je kunt de saus niet opnieuw opwarmen. Dan gaat deze namelijk schiften.
Een krachtige chardonnay met houttonen is natuurlijk altijd goed in combinatie met vis. De kreeft is heerlijk in combinatie met deze Bénédicte & Bourbon Chardonnay. Een goed alternatief voor een Bourgogne, maar dan met een wel hele fijne prijs.
Ontdek jouw smaakprofiel en krijg wijnspijscombinaties voor deze kerst afgestemd op jouw smaak! Doe de smaakprofieltest en bestel de bijbehorende wijn nu in de aanbieding. Mocht je een andere wijn bestellen die niet in de aanbieding is, gebruik dan kortingscode EAT10 bij het afrekenen voor 10 euro korting vanaf € 40,-.
Kreeftgerechten staan bekend om hun luxueuze en verfijnde smaken, en ze worden vaak geassocieerd met speciale gelegenheden en gastronomische ervaringen. De kreeft, een zeevrucht met sappig en delicaat vlees, leent zich uitstekend voor diverse culinaire bereidingen:
Of het nu gaat om een romantisch diner voor twee of een feestelijke gelegenheid, kreeftgerechten hebben de unieke eigenschap om een vleugje luxe toe te voegen aan elke maaltijd. De veelzijdigheid van kreeft in combinatie met de creativiteit van chef-koks over de hele wereld zorgt ervoor dat er altijd nieuwe en verrassende manieren zijn om van deze delicatesse te genieten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment