Krokante Aardappelrosti Met Peer Gorgonzola
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Krokante aardappelrösti met peer & gorgonzola

Rösti, hoewel het eigenlijk een ontbijtgerecht is in het land van oorsprong, zetten wij het graag op tafel tijdens het diner. Neem nu bijvoorbeeld deze krokante aardappelrösti. Samen met de peer en gorgonzola zorgt hij voor een heerlijk hartige en licht vullende avondhap.

Deze lekkere röstirondjes maak je helemaal zelf! Lekker in combinatie met de frisse salade. Samen een heerlijk hartige en licht vullende avondhap.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept krokante aardappelrösti met peer & gorgonzola

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
1
Schil en rasp de aardappels grof en dep droog met een schone theedoek. Klop de eieren los met peper en zout en schep de aardappels, rozemarijn, ui en bloem erdoorheen.
2
Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en schep voor iedere rösti 1 el aardappelmengsel in de pan. Druk het mengsel een beetje plat. Bak de rösti in 2-3 minuten per kant goudbruin en krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Het mengsel is genoeg voor 12-16 rösti rondjes.
3
Klop voor de dressing 4 el olijfolie los met de appelciderazijn en de honingmosterd en breng op smaak met peper en zout.
4
Snijd 4 peren in kwarten, verwijder de klokhuizen en schep om in een kom met 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
5
Gril de perenkwarten 8 minuten in een grillpan, tot ze grillstrepen hebben en zacht zijn. Snijd de andere twee peren in dunne plakjes.
6
Verdeel de spinazie, rauwe en gebakken peer en de gorgonzola over 4 borden, garneer met de walnoten en de dressing en serveer met de aardappelrösti.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Melk
  • Noten
  • Sulfiet
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?