Krokante Aardappelrosti Met Peer Gorgonzola
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min

Krokante aardappelrösti met peer & gorgonzola

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
1
Schil en rasp de aardappels grof en dep droog met een schone theedoek. Klop de eieren los met peper en zout en schep de aardappels, rozemarijn, ui en bloem erdoorheen.
2
Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en schep voor iedere rösti 1 el aardappelmengsel in de pan. Druk het mengsel een beetje plat. Bak de rösti in 2-3 minuten per kant goudbruin en krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Het mengsel is genoeg voor 12-16 rösti rondjes.
3
Klop voor de dressing 4 el olijfolie los met de appelciderazijn en de honingmosterd en breng op smaak met peper en zout.
4
Snijd 4 peren in kwarten, verwijder de klokhuizen en schep om in een kom met 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
5
Gril de perenkwarten 8 minuten in een grillpan, tot ze grillstrepen hebben en zacht zijn. Snijd de andere twee peren in dunne plakjes.
6
Verdeel de spinazie, rauwe en gebakken peer en de gorgonzola over 4 borden, garneer met de walnoten en de dressing en serveer met de aardappelrösti.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Mosterd
  • Melk
  • Noten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Laura
Jennifer van Eatertainment
Marike
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Voor- & tussengerechten
Hoofdgerechten
Soort
Aardappel
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via