Schil en rasp de aardappels grof en dep droog met een schone theedoek. Klop de eieren los met peper en zout en schep de aardappels, rozemarijn, ui en bloem erdoorheen.
2
Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en schep voor iedere rösti 1 el aardappelmengsel in de pan. Druk het mengsel een beetje plat. Bak de rösti in 2-3 minuten per kant goudbruin en krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Het mengsel is genoeg voor 12-16 rösti rondjes.
3
Klop voor de dressing 4 el olijfolie los met de appelciderazijn en de honingmosterd en breng op smaak met peper en zout.
4
Snijd 4 peren in kwarten, verwijder de klokhuizen en schep om in een kom met 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
5
Gril de perenkwarten 8 minuten in een grillpan, tot ze grillstrepen hebben en zacht zijn. Snijd de andere twee peren in dunne plakjes.
6
Verdeel de spinazie, rauwe en gebakken peer en de gorgonzola over 4 borden, garneer met de walnoten en de dressing en serveer met de aardappelrösti.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.