Mexicaanse Culichi Met Garnalen En Rijst1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Mexicaanse culichi met garnalen en rijst

Deze Mexicaanse culichi is een romig en pittig rijstgerecht met garnalen en een groene saus van paprika, jalapeño en avocado. Vol smaak en perfect in balans, voor een kruidige twist op comfort food. Ook fijn: in een half uurtje staat dit recept al op tafel. Perfect voor een drukke doordeweekse avond!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Mexicaanse culichi met garnalen en rijst

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Kook de basmati rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat even rusten met de deksel op de pan.
2
Halveer ondertussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Pel en hak de knoflook grof. Snijd de jalapeño in ringen. Snijd 4/5 van de bosui in grove stukken. Verhit ½ van de olijfolie in een koekenpan en fruit de paprika, jalapeño, knoflook en bosui 5 min. op middelhoog vuur.
3
Doe het groentemengsel in een blender. Halveer de avocado, verwijder de pit en voeg het vruchtvlees toe aan de blender. Pers het sap uit de limoen en voeg samen met de crème fraîche en wat peper en zout toe aan de blender. Mix tot een gladde saus. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is.
4
Verhit de overige olijfolie in koekenpan bak de garnalen in 4–5 min. roze en gaar. Breng op smaak met tajín en wat peper zout.
5
Snijd de overige bosui in ringen. Verdeel de rijst over de borden, schep de saus erover en leg de garnalen erop. Garneer met de bosui en serveer.

Snelle recepten voor iedere dag

Op de drukke doordeweekse dagen willen wij maar al te graag snel koken. We hebben geen zin om uren in de keuken te staan voor een maaltijd, maar zijn vaak op zoek naar snelle en makkelijke recepten. Recepten die in 20 tot 30 minuten al op tafel staan met ingrediënten die je makkelijk kan krijgen of op voorraad hebt in de koelkast, kast of vriezer. Laten wij genoeg van deze makkelijke, maar smaakvolle recepten voor jou hebben! Met deze recepten beantwoord je gemakkelijk de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ zonder dat je er lang stil bij hoeft te staan. Volg de gemakkelijke bereidingswijze en tover snel wat lekkers op tafel.

Een voorbeeld van een snel, makkelijk en lekker recept is deze eenpanspasta met romige zalm. Al in 15 minuten geniet je van een pasta recept boordevol smaken. Denk aan frisse citroen, romige boursin, zoute zeekraal en smaakvolle zalm. Het fijne aan dit recept is dat je het ook nog eens maakt in één pan. Dit scheelt je bergen afwas, waardoor je na het koken en eten al vrij snel kan genieten van je avond! Een ander heerlijk gerecht is deze eiercurry met flatbread. Na 20 minuten zet je de curry op tafel en kan het dippen met de flatbread beginnen. Ook aan te raden: eenpans gochujang gnocchi. We combineren de Italiaanse keuken met Aziatische smaakmakers voor een verrassende twist. Deze recepten laten goed zien dat je, óók wanneer je makkelijke gerechten wil, je gevarieerd kan eten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Sulfiet
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via