Griekse Loaded Fries Met Geroosterde Kikkererwten2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Griekse loaded fries met geroosterde kikkererwten

Knapperige frietjes bedekt met een laag kaas, kruidige geroosterde kikkererwten en frisse toppings als feta, een zelfgemaakte yoghurtdressing en groenten maken deze Griekse loaded fries een verrassend gerecht voor iedere avond. Met maar 30 minuten van je tijd staat het op tafel!

Bekijk de video van het recept onderaan de pagina.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Griekse loaded fries met geroosterde kikkererwten

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Bereid de airfryer friet volgens de aanwijzingen op de verpakking tot goudbruin en krokant. Voeg in de laatste 5 min. de geraspte kaas toe zodat deze smelt.
2
Verwarm ondertussen de oven op 200°C. Meng de kikkererwten met de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder en wat peper en zout. Rooster 20 min. in de oven.
3
Snijd ondertussen de komkommers in plakjes. Halveer de cherrytomaten. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen.
4
Pel en rasp de knoflook en hak de dille fijn. Houd wat dille achterwege ter garnering. Meng de knoflook, dille en Griekse yoghurt in een kom en breng op smaak met peper en zout.
5
Verdeel de friet over een schaal, gevolgd door de kikkererwten, komkommer, tomaat en rode ui. Verkruimel de feta over de friet, garneer met de overige dille en yoghurtsaus. Serveer direct.

Bereidingstip: je kan eventueel de kikkererwten ook krokant bakken in de airfryer op 200°C!

Heerlijke loaded fries om jezelf mee te trakteren

Een simpel frietje met mayonaise is al zo’n gerecht waar je ontzettend van kan genieten. Maar wat nou als je je frietje extra belegd en er loaded fries van maakt? Door je friet af te toppen met allerlei diverse ingrediënten, creëer je een onwijs lekker comfort food recept. Zo zijn deze Griekse loaded fries extra lekker dankzij de laag kaas, kruidige geroosterde kikkererwten en frisse toppings als romige feta, een zelfgemaakte yoghurtdressing, knapperige komkommer en sappige tomaten. Een traktatie waar je iedere dag wel van kan genieten!

Wanneer je wel houdt van vis in je gerecht, dan moet je eens loaded fries met kabeljauw en zeekraal proberen. De knapperige frietjes met knoflookpoeder toppen we af met kabeljauw, gebakken in ansjovis met zeekraal, tomatenblokjes en citroensap. Voeg daar nog rode pesto aan toe en aioli als topping en je hebt een bord met friet waar je niet vanaf kan blijven. Wil je liever vlees bij je friet? Ga dan voor loaded fries met pulled chicken. In dit zoete aardappel recept gaan we voor toppings als zelfgemaakte guacamole, pulled chicken, ui en frisse tomaten. De pulled chicken marineren we met kipkruiden en barbecuesaus voor een heerlijk eindresultaat. Of wat dacht je van deze loaded burger fries? We combineren het beste van twee werelden met elkaar door knapperige friet af te toppen met gekruid gehakt en gesmolten cheddar. Natuurlijk mogen toppings als geraspte kaas, tomaten, jalapeños, ingelegde rode ui en burgersaus niet ontbreken voor het hamburger-effect.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via