Zelfgemaakte Knoflooksaus
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Zelfgemaakte knoflooksaus

Deze heerlijke knoflooksaus maak je helemaal zelf! Dit heerlijke sausje past perfect bij de barbecue, het gourmetten of op een broodje shoarma. Maar de (shoarma)saus is ook heerlijk als dip bij de borrel. Met dit recept kun je ca. 200 ml knoflooksaus zelf maken. Een shoarmazaak is er niks bij!

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept zelfgemaakte knoflooksaus

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
1
Meng de mayonaise en yoghurt in een kom. Snijd de knoflooktenen en de blaadjes peterselie fijn en voeg beide toe.
2
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe.

Zelf knoflooksaus maken: handige tip

Hak de blaadjes peterselie in een hakmachine om deze extra fijn te snijden.

Hoe kan ik zelf verse knoflooksaus maken?

Als je zelf knoflooksaus wil maken, dan gebruik je hier in de basis de volgende verse ingrediënten voor: mayonaise, room, knoflook, citroensap en eventueel kruiden, zoals peper, zout, peterselie en bieslook. Pers de knoflook en citroen uit en meng het met de room en mayonaise. Breng het geheel op smaak met kruiden. Het beste is om de saus een paar uur of een dag van tevoren te maken. Zo kan de knoflook goed worden opgenomen in de saus.

Hoe maak je knoflooksaus minder zuur?

Gebruik meer room om de portie groter en dus minder zuur te maken. Zelfgemaakte knoflooksaus wordt gemaakt met een roomsoort naar keuze, zoals crème fraîche, zure room of yoghurt. Probeer eventueel verschillende recepten uit om te kijken welke variant je het meest aanspreekt. Indien gewenst kan je het citroensap weglaten uit het recept en/of een schepje suiker bij de saus doen om de smaak te neutraliseren.

Hoe lang kan je zelfgemaakte knoflooksaus bewaren?

Zelfgemaakte knoflooksaus blijft tot ongeveer 3 dagen goed. Bewaar de saus in een luchtdichte verpakking in de koelkast en proef en ruik om te beoordelen of de saus nog geschikt is voor consumptie.

Hoe maak je een knoflooksaus dikker?

Gebruik liever Griekse yoghurt of kwark in plaats van normale yoghurt als je een dikkere knoflooksaus wilt. Is je zelfgemaakte knoflooksaus te dun? Dan kan je het dikker maken met maïzena. Maak eerst een papje van maïzena en water en voeg het mengsel toe aan de knoflooksaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Mosterd
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?