Deze heerlijke knoflooksaus maak je helemaal zelf! Dit heerlijke sausje past perfect bij de barbecue, het gourmetten of op een broodje shoarma. Maar de (shoarma)saus is ook heerlijk als dip bij de borrel. Met dit recept kun je ca. 200 ml knoflooksaus zelf maken. Een shoarmazaak is er niks bij!
Indien gewenst kan je een schepje suiker bij de saus doen om de yoghurt te neutraliseren. Experimenteer eventueel met de verhoudingen tussen mayonaise en yoghurt om te kijken wat lekker is.
Zelfgemaakte knoflooksaus blijft tot ongeveer 3 dagen goed. Bewaar de saus in een luchtdichte verpakking in de koelkast en proef en ruik om te beoordelen of de saus nog geschikt is voor consumptie.
Gebruik liever Griekse yoghurt of kwark in plaats van normale yoghurt als je een dikkere knoflooksaus wilt. Is je zelfgemaakte knoflooksaus te dun? Dan kan je het dikker maken met maïzena. Maak eerst een papje van maïzena en water en voeg het mengsel toe aan de knoflooksaus.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment