Zelfgemaakte Knoflooksaus
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Zelfgemaakte knoflooksaus

Deze heerlijke knoflooksaus maak je helemaal zelf! Dit heerlijke sausje past perfect bij de barbecue, het gourmetten of op een broodje shoarma. Maar de (shoarma)saus is ook heerlijk als dip bij de borrel. Met dit recept kun je ca. 200 ml knoflooksaus zelf maken. Een shoarmazaak is er niks bij!

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept zelfgemaakte knoflooksaus

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
1
Meng de mayonaise en yoghurt in een kom. Snijd de knoflooktenen en de blaadjes peterselie fijn en voeg beide toe.
2
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe.

Hoe maak je knoflooksaus minder zuur?

Indien gewenst kan je een schepje suiker bij de saus doen om de yoghurt te neutraliseren. Experimenteer eventueel met de verhoudingen tussen mayonaise en yoghurt om te kijken wat lekker is.

Hoe lang kan je zelfgemaakte knoflooksaus bewaren?

Zelfgemaakte knoflooksaus blijft tot ongeveer 3 dagen goed. Bewaar de saus in een luchtdichte verpakking in de koelkast en proef en ruik om te beoordelen of de saus nog geschikt is voor consumptie.

Hoe maak je een knoflooksaus dikker?

Gebruik liever Griekse yoghurt of kwark in plaats van normale yoghurt als je een dikkere knoflooksaus wilt. Is je zelfgemaakte knoflooksaus te dun? Dan kan je het dikker maken met maïzena. Maak eerst een papje van maïzena en water en voeg het mengsel toe aan de knoflooksaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Mosterd
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?