Onweerstaanbaar lekker, dat zijn deze brioche buns met garnalencocktail! Fris en pittig tegelijkertijd. De ingelegde groenten, romige garnalensalade en zachte brioche buns vormen samen een verrassend en luxe lunchgerecht, maar het past ook zeker goed bij een zomerse borrel.
Tip: je kan de brioche buns met garnalencocktail ook maken voor het diner. Serveer er dan bijvoorbeeld een fris salade recept naast om er een complete maaltijd van te maken.
Wanneer je door de straten van Frankrijk dwaalt, kom je bij elk bakkertje wel brioche tegen. Dit luchtige Franse brood staat bekend om zijn zachte textuur en lekkere, subtiele zoete smaak. Het heeft wat weg van brood, maar lijkt tegelijkertijd ook op cake. Brioche wordt gemaakt van een deeg van boter, eieren en soms suiker, en heeft een herkenbare boterachtige smaak. Brioche kan je heel goed gebruiken om bijvoorbeeld wentelteefjes mee te maken, maar je kan er ook smaakvolle sandwiches mee maken of in verschillende vormen bakken. Zo heb je naast de bekende broodvorm ook kleinere broodjes en hamburgerbroodjes.
Heb je brioche in huis? Ga dan zeker eens aan de slag met de brioche buns met garnalencocktail, ingelegde rode ui, chili en radijsjes. Dit recept zit boordevol smaak en is helemaal niet moeilijk om te maken. Deze brioche buns met steak en gekarameliseerde ui is nog zo’n voorbeeld van een goddelijk recept. Het gerecht schreeuwt comfort food en elke hap is dan ook genieten. Ook lekker: bánh mì burgers. De malse burger wordt gecombineerd met ingelegde groenten en pittige mayo en wordt geserveerd op een zachte briochebol.
Liever zoet met brioche? Maak eens deze mini broodpudding met lemoncurd en aardbeien. Een heerlijk dessert of goddelijk brunch recept voor in het weekend! Doordat je mini ovenbakjes gebruikt, is er voor iedereen een portie. Heb je tijd over in het weekend? Maak dan je eigen brioche! Deze brioche met frambozen is een goed basisrecept waar je de lekkerste brioche mee maakt. Tip: snijd de brioche in plakjes en vries het in. Zo kan je ieder moment een plakje brioche pakken wanneer je er zin in hebt.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment