Buns Met Garnalen, Ingelegde Rode Ui, Chili En Radijsjes1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Brioche buns met garnalencocktail, ingelegde rode ui, chili en radijsjes

Onweerstaanbaar lekker, dat zijn deze brioche buns met garnalencocktail! Fris en pittig tegelijkertijd. De ingelegde groenten, romige garnalensalade en zachte brioche buns vormen samen een verrassend en luxe lunchgerecht, maar het past ook zeker goed bij een zomerse borrel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Brioche buns met garnalencocktail, ingelegde rode ui, chili en radijsjes

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de rode ui. Snijd de rode chilipeper, gele chilipeper en radijsjes in dunne ringen. Breng de rijstazijn, water en suiker aan de kook. Giet over de groenten en laat 30 min. staan om in te leggen.
2
Snijd de bieslook, bosui en dille fijn. Rasp de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Meng in een kom de gekookte garnalen, mayonaise, limoensap en limoenrasp, de bieslook, ¾ van de bosui, dille en wat peper en zout.
3
Verwarm de airfryer voor op 190°C. Plaats de brioche broodjes voor 4 min. in de airfryer.
4
Snijd de brioche broodjes open en vul met de blaadjes botersla. Verdeel de garnalensalade, ingelegde rode ui, radijs en chili over de broodjes. Top af met de overige bosui en serveer direct.

Tip: je kan de brioche buns met garnalencocktail ook maken voor het diner. Serveer er dan bijvoorbeeld een fris salade recept naast om er een complete maaltijd van te maken.

Heerlijke recepten met brioche

Wanneer je door de straten van Frankrijk dwaalt, kom je bij elk bakkertje wel brioche tegen. Dit luchtige Franse brood staat bekend om zijn zachte textuur en lekkere, subtiele zoete smaak. Het heeft wat weg van brood, maar lijkt tegelijkertijd ook op cake. Brioche wordt gemaakt van een deeg van boter, eieren en soms suiker, en heeft een herkenbare boterachtige smaak. Brioche kan je heel goed gebruiken om bijvoorbeeld wentelteefjes mee te maken, maar je kan er ook smaakvolle sandwiches mee maken of in verschillende vormen bakken. Zo heb je naast de bekende broodvorm ook kleinere broodjes en hamburgerbroodjes.

Heb je brioche in huis? Ga dan zeker eens aan de slag met de brioche buns met garnalencocktail, ingelegde rode ui, chili en radijsjes. Dit recept zit boordevol smaak en is helemaal niet moeilijk om te maken. Deze brioche buns met steak en gekarameliseerde ui is nog zo’n voorbeeld van een goddelijk recept. Het gerecht schreeuwt comfort food en elke hap is dan ook genieten. Ook lekker: bánh mì burgers. De malse burger wordt gecombineerd met ingelegde groenten en pittige mayo en wordt geserveerd op een zachte briochebol.

Liever zoet met brioche? Maak eens deze mini broodpudding met lemoncurd en aardbeien. Een heerlijk dessert of goddelijk brunch recept voor in het weekend! Doordat je mini ovenbakjes gebruikt, is er voor iedereen een portie. Heb je tijd over in het weekend? Maak dan je eigen brioche! Deze brioche met frambozen is een goed basisrecept waar je de lekkerste brioche mee maakt. Tip: snijd de brioche in plakjes en vries het in. Zo kan je ieder moment een plakje brioche pakken wanneer je er zin in hebt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Schaaldieren
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via