Klop de eieren luchtig met behulp van een handmixer of keukenmachine. Voeg geleidelijk 150 gram suiker toe en klop tot het geheel wit en luchtig is. Voeg al mixend de melk en olijfolie toe en klop door tot het één geheel is.
2
Meng ondertussen de bloem, gist, kaneel en een snufje zout in een aparte kom. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en voeg toe.
3
Voeg het ei-melk mengsel toe aan de bloem. Roer door tot er geen klontjes meer in het beslag zitten. Dek de kom af en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.
4
Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de cupcakevormpjes over de bakvorm. Roer het beslag door en vul de vormpjes voor ¾ met het beslag. Verdeel de rest van de suiker over het beslag.
5
Plaats de magdalena’s in de oven en verlaag de temperatuur naar 200°C. Bak de magdalena’s 15 tot 18 min. in de oven.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.