De Spaanse flan, een klassiek dessert uit Noord-Catalonië, bestaat uit een stevige custardpudding met een laagje heldere karamelsaus. Het is eenvoudig te maken, er is alleen wat geduld en vooral aandacht nodig tijdens het bereiden van de karamel. Maar dit is het wachten zeker waard!
Tip: komt de flan niet los van de ovenschaal? Zet deze dan heel kort in een bak met heet water en probeer opnieuw.
Flan is een welbekend dessert uit Spanje, het is ook wel een soort van zusje van de crème brûlée. Het verschil zit hem in dat flan wordt gemaakt met melk en de crème brûlée met room. Het is een dessert dat op bijna iedere menukaart in Spaanse restaurants staat. Tevens is het ook een populair dessert in veel delen van de wereld. Vaak wordt het geserveerd bij speciale gelegenheden. Het zorgt dus ook wel voor een extra verwenmoment, wat je echt eens moet proberen! De flan is gemaakt van zachte, romige custard van eieren, melk en suiker. Het wordt geserveerd met een laagje karamel op de bodem. Dit laagje creëer je gemakkelijk zelf, waardoor je geen kant-en-klare karamel hoeft te kopen! Het ontstaat door suiker te smelten en te laten afkoelen voordat de custard erop wordt gegoten.
De Spaanse desserts staan wereldwijd bekend om hun heerlijke smaak en unieke combinaties van ingrediënten. Flan is in Spanje een van de meest populaire desserts, een heerlijke romige nagerecht! Andere bekende Spaanse desserts zijn churros, ook wel de gefrituurde deegstaven die vaak worden geserveerd met warme chocoladesaus. Een tweede bekend Spaans nagerecht is de crema catalana, een romige crème brûlée-achtig dessert met een vleugje kaneel en citroenschil. Zo zijn er allerlei lekkere Spaanse desserts die heerlijk zijn als nagerecht of zoet tussendoortje. Kies jouw favoriete Spaans dessert en ontdek de lekkerste en verschillende smaken van Spanje! Met welk Spaans dessert ga jij aan de slag?
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment