Mini Tomatenquiche Met Knoflookchampignons En Vinaigrette
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Mini tomatenquiche met knoflookchampignons en vinaigrette

Quiches zijn er in alle soorten en maten. Zo ook deze heerlijke mini tomatenquiches met knoflookchampignons en een zelfgemaakte vinaigrette. Ideaal om te serveren als voorgerecht!

Op zoek naar nog meer inspiratie voor heerlijke voorgerechten? Check dan snel hier onze recepten en laat je inspireren! Misschien zijn onze runderrookvlees bonbons wel iets voor jou!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

5 personen
Ingrediënten quiche
Ingrediënten gebakken champignons
Ingrediënten vinaigrette
Extra keukenbenodigdheden

Recept mini tomatenquiche met knoflookchampignons en vinaigrette

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Vet 5 kleine quichevormpjes in met 1/3 olie en druk in elk vormpje 1 plakje bladerdeeg.
2
Pel en snipper 1 teentje knoflook fijn en snijd de ui in dunne ringen. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook op middelhoog vuur totdat de ui gekarameliseerd is. Laat vervolgens afkoelen.
3
Kluts in een kom de slagroom en het ei. Voeg het afgekoelde ui-knoflookmengsel en de geraspte kaas toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
4
Halveer de snoeptomaatjes. Verdeel het slagroommengsel over de vormpjes en plaats hier de snoeptomaatjes op.
5
Bak de quiches 30 min. in de oven totdat deze goudbruin zijn en een prikker er schoon uitkomt.
6
Snijd ondertussen de champignons in grove stukken. Verhit 1 el olie in een pan en bak de champignons op middelhoog vuur 2 min aan. Pel en pers 2 teentjes knoflook boven de pan uit en voeg de takjes tijm toe. Bak nog 4 min. tot de champignons gaar en gekleurd zijn. Breng op smaak met peper en zout.
7
Meng voor de vinaigrette de wijnazijn met de honing, mosterd, zout en peper. Voeg al roerend de overige olie toe.
8
Serveer de quiche met de champignons warm. Druppel de vinaigrette over de champignons en garneer met blaadjes salie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via