Mini Tomatenquiche Met Knoflookchampignons En Vinaigrette
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Mini tomatenquiche met knoflookchampignons en vinaigrette

Quiches zijn er in alle soorten en maten. Zo ook deze heerlijke mini tomatenquiches met knoflookchampignons en een zelfgemaakte vinaigrette. Ideaal om te serveren als voorgerecht!

Op zoek naar nog meer inspiratie voor heerlijke voorgerechten? Check dan snel hier onze recepten en laat je inspireren! Misschien zijn onze runderrookvlees bonbons wel iets voor jou!

Mijn menu planner

Ingrediënten

5 personen
Ingrediënten quiche
Ingrediënten gebakken champignons
Ingrediënten vinaigrette
Extra keukenbenodigdheden

Recept mini tomatenquiche met knoflookchampignons en vinaigrette

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
55 min
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Vet de kleine quichevormpjes in met 1/3 olie en beleg ze elk met 1 plakje bladerdeeg.
2
Snijd de knoflook fijn en de ui in dunne ringen. Verhit 1/3 olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook op middelhoog vuur totdat de ui gekarameliseerd is. Laat vervolgens afkoelen.
3
Kluts in een kom de slagroom en ei. Voeg het afgekoelde ui-knoflookmengsel en de geraspte kaas toe en roer goed door. Breng op smaak met wat zout en peper.
4
Snijd de snoeptomaatjes doormidden. Verdeel het slagroommengsel over de vormpjes en plaats hier de snoeptomaatjes op.
5
Bak de quiches 30 min in de oven totdat deze goudbruin zijn en een prikker er schoon uitkomt.
6
Snijd ondertussen de champignons in grove stukken. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de champignons op middelhoog vuur 2 min aan. Pers de knoflook boven de pan uit en voeg de takjes tijm toe. Bak nog 4 minuten tot de champignons gaar en gekleurd zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.
7
Meng voor de vinaigrette de wijnazijn met de honing, mosterd, zout en peper. Voeg de olie al roerend toe.
8
Serveer de quiche met de champignons warm. Druppel de vinaigrette over de champignons en garneer met een blaadje salie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Melk
  • Gluten
  • Ei
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via