Print opties

Sluiten

Mini tomatenquiche met knoflookchampignons en vinaigrette

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
55 min

Ingrediënten

5 personen
Ingrediënten quiche
Ingrediënten gebakken champignons
Ingrediënten vinaigrette
Extra keukenbenodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Vet 5 kleine quichevormpjes in met 1/3 olie en druk in elk vormpje 1 plakje bladerdeeg.
2
Pel en snipper 1 teentje knoflook fijn en snijd de ui in dunne ringen. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook op middelhoog vuur totdat de ui gekarameliseerd is. Laat vervolgens afkoelen.
3
Kluts in een kom de slagroom en het ei. Voeg het afgekoelde ui-knoflookmengsel en de geraspte kaas toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
4
Halveer de snoeptomaatjes. Verdeel het slagroommengsel over de vormpjes en plaats hier de snoeptomaatjes op.
5
Bak de quiches 30 min. in de oven totdat deze goudbruin zijn en een prikker er schoon uitkomt.
6
Snijd ondertussen de champignons in grove stukken. Verhit 1 el olie in een pan en bak de champignons op middelhoog vuur 2 min aan. Pel en pers 2 teentjes knoflook boven de pan uit en voeg de takjes tijm toe. Bak nog 4 min. tot de champignons gaar en gekleurd zijn. Breng op smaak met peper en zout.
7
Meng voor de vinaigrette de wijnazijn met de honing, mosterd, zout en peper. Voeg al roerend de overige olie toe.
8
Serveer de quiche met de champignons warm. Druppel de vinaigrette over de champignons en garneer met blaadjes salie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.