Nachoschotel Met Gehakt En Zoete Aardappel
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Nachoschotel met gehakt en zoete aardappel

Een heerlijk gerecht voor op de bank in het weekend: de nachoschotel. Wij vullen deze schotel met gehakt, zoete aardappel, doperwten en meer! Een makkelijke maaltijd die je snel op tafel zet: de oven doet namelijk het meeste werk.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept nachoschotel met gehakt en zoete aardappel

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappelen en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
2
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 2 à 3 min. Voeg het gehakt toe en rul dit. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg vervolgens de doperwten, maïs en zoete aardappel toe bij het gehakt en bak nog 5 min. mee.
3
Verdeel het geheel over een ovenschaal. Verdeel hierover de tortillachips, gevolgd door de kaas. Zet de schaal 10 à 15 min. in de oven totdat de kaas gesmolten is. Maak af met wat verse koriander en crème fraîche. Serveer met partjes limoen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

D
Daan
Lekker!, maar er moeten wat mij betreft wel zout, peper en kruiden op (die staan namelijk niet in de ingrediëntenlijst).
B
Brenda van Eatertainment
Hi Daan, Dank je wel voor je reactie en fijn om te horen dat het gerecht gesmaakt heeft! Wat betreft het ontbreken van peper, zout en kruiden, dit ga ik opnemen met onze fooddesigners. Groet, Brenda
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Daan, Bedankt voor je reactie. We hebben peper en zout toegevoegd aan de ingrediëntenlijst en bereidingswijze. Deze kun je naar smaak toevoegen bij stap 2. Veel kookplezier! Jennifer
D
Daan
Dank, ik heb het inmiddels gemaakt met zout, peper én verschillende specerijen en het was lekker!
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Daan, Leuk om te horen! Fijn dat het gesmaakt heeft :) Groet, Jennifer
M
Mirjan
Dacht dat ik het verkeerde had gezien, maar is 500 gram gehakt niet erg veel voor 2 personen?
S
Sam van Eatertainment
Hi Mirjam, Bedankt voor je reactie! 500 gram gehakt is inderdaad aan de hoge kant. Mocht je minder gehakt willen, dan kun je dit uiteraard naar smaak aanpassen. We horen graag of het gesmaakt heeft! Veel kookplezier :)
M
Meyer
Er staat niet bij op welke stand de oven moet staan. Misschien wel handig voor degenen die dot niet weten.
S
Sam van Eatertainment
Hi Meyer, Bedankt voor je tip! We hanteren standaard de ovenstand 'hete lucht'. Ik hoop hiermee je vraag beantwoord te hebben.

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via