noedels met rode curry
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vlees

Noedels, bloemkool en paksoi in rode curry

Curry’s zijn ideaal om te variëren met groente en deze variant is pittig van smaak. Andere groenten in de koelkast liggen zoals courgette, broccoli of bijvoorbeeld witlof? Wissel deze dan in voor een andere groente in dit recept en verwerk ze in deze curry!

Houd je van koken? Kook een portie meer voor iemand in jouw buurt en ontdek hoe leuk en makkelijk het is om iemand te helpen. Meld je aan als thuiskok bij Stichting Thuisgekookt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept noedels, bloemkool en paksoi in rode curry

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwijder de onderkant van de paksoi en snijd de paksoi en shiitake in stukken van 1 cm dik, snijd de bloemkool in roosjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn. Hak de koriander fijn en zet apart.
2
Verwarm de olie in een pan en bak kort de rode peper met de bloemkool, voeg de shiitake en paksoi toe en bak deze 3 min. op middelhoog vuur mee. Roer de rode curry door de groente wanneer de bloemkool begint te kleuren.
3
Blus de groente na 2 min. bakken af met de kokosmelk en voeg de noedels toe. Laat dit zachtjes koken totdat de noedels gaar zijn. Mocht het vocht te ver inkoken, voeg dan wat water toe aan de curry.
4
Roer als laatste de koriander en de taugé door het gerecht en serveer in een diep bord.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Aziatisch
Diëten
Balans
Soort
Curry
Groenten
Voorkeuren
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via