Houd jij ook zo van garnalen? Dan zullen deze knoflookgarnalen van de barbecue met een Oosters tintje zeker in de smaak vallen. De garnalen worden gemarineerd in lekkere specerijen en daarna gegrild op de barbecue. Dat wordt genieten!
Als je weleens een viswinkel binnen loopt, kan je er niet omheen: de verschillende soorten garnalen. Maar welke zijn er en wanneer gebruik je welke? Dat gaan we je vertellen.
Deze garnalen zijn best klein. Ze smaken lichtzout en hebben een – zoals de naam al doet vermoeden – roze kleur. Doordat ze wat kleiner zijn hebben ze maar een korte bereidingstijd en zijn dus geschikt voor een pasta- of wokgerecht.
De Hollandse garnaal wordt ongeveer 8 centimeter groot. De smaak is zoet en romig. Doordat ze na de vangst aan boord al gekookt worden, hoef je ze zelf niet meer te bakken. Voeg ze dus pas op het einde toe als je ze in warme gerechten gebruikt. Je kan ze ook goed koud verwerken in een lekkere salade.
Deze garnalen zijn de bekende grote garnalen. Ze hebben zwarte streepjes, waardoor ze dus black tigers of tijgergarnalen worden genoemd. De grootte verschilt, van kleine van 8 centimeter tot aan grote van soms wel 40 (!) centimeter. Tijgergarnalen smaken licht zoetig en hebben een vlezige structuur.
Noorse garnalen zijn oranjeroze van kleur en de grootte verschilt per water waarin de garnaal leefde. Ook deze garnalen worden gelijk aan boord gekookt en kan je dus ook het beste verwerken in een salade.
Dit is een grote, grijze garnaal die je veel tegenkomt in Nederland. Na het koken is de kleur oranjerood en de structuur is vlezig. Ideaal voor het bakken.
Wil jij meer recepten met garnalen? Klik dan hier!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment