oosterse garnalen bbq
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Oosterse knoflookgarnalen van de barbecue

Houd jij ook zo van garnalen? Dan zullen deze knoflookgarnalen van de barbecue met een Oosters tintje zeker in de smaak vallen. De garnalen worden gemarineerd in lekkere specerijen en daarna gegrild op de barbecue. Dat wordt genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept oosterse knoflookgarnalen van de barbecue

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Dep de garnalen goed droog met keukenpapier.
2
Rasp of snijd de knoflook en gember fijn. Meng de garnalen met de knoflook, gember, chilivlokken en zonnebloemolie. Laat dit 30 minuten marineren.
3
Maak ondertussen de barbecue aan. Verwarm de grillpan op de barbecue en bak hierin de garnalen ongeveer 4-6 minuten. Blus af met de chilisaus, sojasaus en limoensap.
4
Hak de koriander en strooi dit kort voor het serveren over de garnalen.

Garnalen in alle soorten en maten

Als je weleens een viswinkel binnen loopt, kan je er niet omheen: de verschillende soorten garnalen. Maar welke zijn er en wanneer gebruik je welke? Dat gaan we je vertellen.

  1. Roze garnalen

    Deze garnalen zijn best klein. Ze smaken lichtzout en hebben een – zoals de naam al doet vermoeden – roze kleur. Doordat ze wat kleiner zijn hebben ze maar een korte bereidingstijd en zijn dus geschikt voor een pasta- of wokgerecht.

  2. Hollandse garnalen

    De Hollandse garnaal wordt ongeveer 8 centimeter groot. De smaak is zoet en romig. Doordat ze na de vangst aan boord al gekookt worden, hoef je ze zelf niet meer te bakken. Voeg ze dus pas op het einde toe als je ze in warme gerechten gebruikt. Je kan ze ook goed koud verwerken in een lekkere salade.

  3. Black Tigers

    Deze garnalen zijn de bekende grote garnalen. Ze hebben zwarte streepjes, waardoor ze dus black tigers of tijgergarnalen worden genoemd. De grootte verschilt, van kleine van 8 centimeter tot aan grote van soms wel 40 (!) centimeter. Tijgergarnalen smaken licht zoetig en hebben een vlezige structuur.

  4. Noorse garnalen

    Noorse garnalen zijn oranjeroze van kleur en de grootte verschilt per water waarin de garnaal leefde. Ook deze garnalen worden gelijk aan boord gekookt en kan je dus ook het beste verwerken in een salade.

  5. Vannamei garnalen

    Dit is een grote, grijze garnaal die je veel tegenkomt in Nederland. Na het koken is de kleur oranjerood en de structuur is vlezig. Ideaal voor het bakken.

Recepten met garnalen

Wil jij meer recepten met garnalen? Klik dan hier!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Sulfiet
  • Vis
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via