Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrooi de kip rondom met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de kip 5 min. op hoog vuur, keer halverwege om. Schep uit de pan, de kip hoeft niet gaar te zijn.
2
Pel en snipper ondertussen de uien en pel en snijd de knoflook fijn. Rasp de gele schil van ½ van de citroenen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers uit. Snijd de overige citroen in plakjes. Ris de tijmblaadjes van de takjes.
3
Verhit de overige olie in de pan en fruit de ui, knoflook, tijm en orzo 5 min. Voeg na 4 min. de spinazie toe en laat al omscheppend slinken in de pan. Voeg het water, citroensap en de slagroom toe. Verkruimel het bouillonblokje erover en roer goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de orzo over de ovenschaal. Leg de kip en de citroenschijfjes op de orzo. Bak ca. 25 min. in de oven tot de kip en orzo gaar zijn. Bestrooi met de citroenrasp en serveer.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.