Kun je niet kiezen tussen pannenkoeken of cake? Deze pannenkoekencake is the best of both worlds! De smaak van een pannenkoek, maar dan in de vorm van een plak cake. Wat wil je nog meer?
Pannenkoeken bieden eindeloze mogelijkheden voor creatief beleg. Klassieke opties zijn ahornsiroop, boter en poedersuiker, die de zoete smaak van de pannenkoeken benadrukken. Voor een fruitige twist zijn verse bessen, plakjes banaan, of appelmoes uitstekende keuzes. Voeg crunch toe met gehakte noten zoals walnoten of amandelen, en verrijk de textuur met zaden zoals chiazaad of lijnzaad.
Voor de chocoladeliefhebbers is gesmolten chocolade, chocoladesaus of Nutella een verleidelijke toevoeging. Yoghurt, al dan niet met vanillesmaak, biedt een romige tegenhanger, terwijl hartige opties zoals kaas, spek of gerookte zalm de pannenkoeken omtoveren tot een hartige lekkernij. Experimenteer met combinaties, zoals roomkaas met aardbeien of honing met geitenkaas, en ontdek je eigen favoriete pannenkoekenbeleg voor een heerlijke en veelzijdige maaltijd.
Naast traditionele pannenkoeken of natuurlijk deze pannenkoekencake, kun je met pannenkoekenbeslag diverse heerlijke creaties maken. Probeer pannenkoekwafels voor een knapperige textuur, pannenkoekendonuts door het beslag in een donutvorm te gieten en te bakken, of maak pannenkoekentaartjes met lagen fruit en room. Pannenkoekrolletjes met vullingen zoals Nutella, jam of roomkaas zijn ook verrukkelijk.
Een andere aanrader is deze pannenkoeken traybake. Het zelfgemaakte pannenkoekenbeslag verdeel je over een braadslee of ovenschaal en vervolgens verwerk je er toppings in als vers fruit. Een heerlijke start van je weekenddag óf serveer het als dessert met een bolletje ijs ernaast.
Ook leuk: experimenteren met pannenkoekenmuffins, waarbij je het beslag in muffinvormpjes bakt en ze serveert met toppings naar keuze. De veelzijdigheid van pannenkoekenbeslag biedt eindeloze mogelijkheden voor zoete en hartige lekkernijen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment