De volle, maar zachte smaak van coquilles heeft weinig toevoeging nodig. In combinatie met pasta en een romige saus van citroen en dille is dit een smaakvolle én snelle maaltijd! De groene paprika, erwtjes en rucola zorgen voor kleur en vitaminen op je bord.
De coquille is een schelpdier vol smaak dat erg veel vlees bevat. Het schelpdiertje kun je bakken, grillen of stoven. Goede verse coquilles kun je ook rauw eten. De prijs van coquilles hangt af van de vangstmethode.
Coquilles zijn het lekkerst met een witte wijn, denk hierbij aan een Vinho Verde. Het beste is om een wijn uit te zoeken die de smaak van de coquilles niet overheerst, maar wel past bij de bereiding van het gerecht.
Om coquilles klaar te maken kun je kiezen uit verschillende bereidingswijzen. Ga je ze bakken? Doe dit niet te lang! Zo’n 2 minuten per kant is al genoeg. Wanneer je ze te lang bakt kunnen ze namelijk al snel taai worden.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment