Pasta Met Coquilles Erwtjes En Citroen Dillesaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Pasta met coquilles, erwtjes en citroen-dillesaus

De volle, maar zachte smaak van coquilles heeft weinig toevoeging nodig. In combinatie met pasta en een romige saus van citroen en dille is dit een smaakvolle én snelle maaltijd! De groene paprika, erwtjes en rucola zorgen voor kleur en vitaminen op je bord.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pasta met coquilles, erwtjes en citroen-dillesaus

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
2
Snipper ondertussen de sjalot en snijd de paprika in kleine blokjes. Smelt 1/3 van de boter in een grote pan en fruit hierin de sjalot glazig. Voeg de paprika en erwtjes toe en bak nog 5 min. mee. Voeg de kookroom toe en laat op laag vuur inkoken tot een dikke saus.
3
Snijd de dille fijn en bewaar een paar takjes voor de garnering. Rasp de schil van de citroen en pers uit. Roer de dille, citroenrasp en -sap door de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.
4
Smelt de rest van de boter in een grote koekenpan. Dep de coquilles droog en breng op smaak met peper en zout. Bak de coquilles op hoog vuur circa 2 min. per kant totdat ze goudbruin en knapperig van buiten zijn en lichtglazig van binnen.
5
Giet de pasta af en roer deze door de saus. Serveer de pasta met de gebakken coquilles, pijnboompitten en rucola. Tip! Coquilles (of mantelschelpen) zijn verkrijgbaar in het diepvriesvak in de supermarkt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Sesamzaad
  • Schaaldieren
  • Noten
  • Gluten
  • Pinda

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Soort
Pasta
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via