Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
2
Snipper ondertussen de sjalot en snijd de paprika in kleine blokjes. Smelt 1/3 van de boter in een grote pan en fruit hierin de sjalot glazig. Voeg de paprika en erwtjes toe en bak nog 5 min. mee. Voeg de kookroom toe en laat op laag vuur inkoken tot een dikke saus.
3
Snijd de dille fijn en bewaar een paar takjes voor de garnering. Rasp de schil van de citroen en pers uit. Roer de dille, citroenrasp en -sap door de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.
4
Smelt de rest van de boter in een grote koekenpan. Dep de coquilles droog en breng op smaak met peper en zout. Bak de coquilles op hoog vuur circa 2 min. per kant totdat ze goudbruin en knapperig van buiten zijn en lichtglazig van binnen.
5
Giet de pasta af en roer deze door de saus. Serveer de pasta met de gebakken coquilles, pijnboompitten en rucola.
Tip! Coquilles (of mantelschelpen) zijn verkrijgbaar in het diepvriesvak in de supermarkt.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.