Truffel lovers opgelet: deze romige pasta met truffelricotta wordt mogelijk je nieuwe favoriet. Zoals bij veel Italiaanse gerechten is zowel de ingrediëntenlijst als de bereiding ontzettend simpel, zonder in te leveren op de smaak.
Hoewel truffel niet vaak wordt gegeten, is het vandaag de dag niet meer weg te slaan uit vele restaurants. Pasta met truffel, truffel in risotto recepten, truffelmayonaise, deze populaire paddenstoel is in vele vormen te verkrijgen! Alleen waar komt de truffel vandaan? En hoe verwerk je het eigenlijk in gerechten? Dat vertellen we je graag!
Truffel is een paddenstoel of zwam die onder de grond op de wortels van bomen groeit. De truffels die wij in Nederland kennen en ook veel eten, groeien in het zonnige Frankrijk en Italië. We gebruiken voornamelijk de zwarte truffel en de witte truffel. Truffel is helaas een duur product, omdat truffel in het wild wordt gezocht. Doordat ze onder de grond groeien, gaan er honden of zelfs varkens mee op jacht naar de truffel.
Heb je verse truffel kunnen scoren? Dan kan je deze het beste schaven met een kaasschaaf of met behulp van een dunschiller in mooie plakjes schaven. Dit is heerlijk om bijvoorbeeld toe te voegen aan een pasta, maar ook in risotto, over vleesgerechten of op een pizza recept is het een heerlijke toevoeging. Verse truffel kan je het beste bewaren door het in een afgesloten doosje te stoppen en vervolgens gekoeld in de koelkast op te bergen. Witte truffel is ongeveer 7 dagen houdbaar, terwijl zwarte truffel zo’n 14 dagen goed blijft. Heb je geen verse truffel gevonden? Geen probleem, er zijn tal van andere truffel alternatieven! Denk aan truffelolie, truffelmayonaise of truffeltapenade. Deze alternatieven kan je vaak langer behouden. Check altijd de datum op de verpakking voor de meest recente houdbaarheidsdatum!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment