Print opties

Sluiten

Pasta met truffelricotta

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Kook de pasta al dente in ruim gezouten water. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht (per 2 personen).
2
Doe de ricotta met 3/5 van truffelolie in een mengkom. Hak de blaadjes van de bladpeterselie fijn. Laat een klein beetje peterselie achter ter garnering. Voeg de overige peterselie toe aan de kom en klop alles los met een garde.
3
Snijd de champignons in kwarten. Verwarm de olijfolie op heet vuur en bak de champignons knapperig. Blus af met de witte wijn en laat de alcohol in ongeveer 5 min. inkoken. Voeg het ricottamengsel toe aan de pan en roer alles los. Breng op smaak met de peper en het zout.
4
Schep de pasta in de pan en schep het geheel door elkaar. Voeg het kookvocht toe en laat al roerend 5 min. inkoken om de smaken goed te verdelen.
5
Verdeel de pasta met truffelricotta over borden en maak af met de overige truffelolie en achtergehouden peterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.