Perzische kruidenfrittata (Kuku Sabzi)
Niveau
Beginner
Tijd
45 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Perzische kruidenfrittata (Kuku Sabzi)

Onze Midden-Oosten chef Neda laat je in dit recept kennis maken met heerlijke kruiden die veel voorkomen in de Perzische keuken. Kruiden zijn namelijk echte smaakmakers en geven aromatische geuren af.

In dit recept verwerken we de kruiden in een soort fritatta, oftewel Kuku (ook wel geschreven als kookoo). Naast zijn grappig klinkende benaming is het ook een populair en vegetarisch gerecht. Wil je meer recepten uit het Midden-Oosten? Bekijk dan ook de andere recepten van Neda.

Mijn menu planner
Gemaakt door:
Neda Kia

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept perzische kruidenfrittata (kuku sabzi)

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven op 180 °C. Zorg dat alle kruiden goed gewassen en uitgelekt zijn.
2
Snijd de groene kruiden één keer door en gebruik een hakmolen om de kruiden grof te hakken. Heb je geen hakmolen? Dan snijd je de kruiden grof met een mes.
3
Doe de gehakte ingrediënten in een grote kom en voeg zout toe. Proef en voeg zo nodig naar smaak meer zout toe.
4
Breek de eieren los in een andere kom. Voeg de kurkuma, bakpoeder, olie toe en klop het luchtig. Meng het goed met de gehakte kruiden en schep het over in een met bakpapier bedekte ovenschaal.
5
Zet de ovenschaal in het midden van de oven bak voor ongeveer 20 tot 25 min. Om er zeker van te zijn dat de kuku gaar is kan je er met een satéprikker of mes in prikken. Als het er droog uitkomt is het gaar. Laat de kuku afkoelen voordat je het aansnijdt.

Tip: voor dit recept is het aan te raden om even naar de markt of de Turkse winkel te gaan om kruiden te halen. Daar worden ze namelijk in grote bossen tegelijk verkocht en we hebben van elk van de kruiden een flinke bos nodig.

Kuku met kruiden

Er zijn verschillende variaties van Kuku, zoals de kuku sibzamini (kuku aardappel), maar dit is de meest bekende versie: Kuku Sabzi. Sabzi betekent kruiden in het Farsi. De hoofdingrediënten zijn normaal peterselie, dille, koriander, Chinese bieslook, fenegriekblad en eieren. Maar het wordt ook bereid met bosui of prei. Traditioneel worden de kruiden met de hand gesneden en de kuku gebakken in een koekenpan. Wij maken het wat makkelijker met minder ingrediënten en door het gebruik van de hakmolen. Daarnaast wordt de Kuku gebakken in de oven. Naast dat het gezonder is, doordat je minder olie gebruikt, hoef je het ook niet om te draaien. Je hebt er dus bijna geen omkijken naar. Serveer de kuku met platbrood en zure augurken. Neda serveert de Kuku met kruiden vaak met Labneh en munt. De combinatie van gebakken kruiden met de yoghurt is namelijk hemels!

Neda's sharingplank
Neda's sharingplank

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Soja
  • Pinda
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via