Onze Midden-Oosten chef Neda laat je in dit recept kennis maken met heerlijke kruiden die veel voorkomen in de Perzische keuken. Kruiden zijn namelijk echte smaakmakers en geven aromatische geuren af.
In dit recept verwerken we de kruiden in een soort fritatta, oftewel Kuku (ook wel geschreven als kookoo). Naast zijn grappig klinkende benaming is het ook een populair en vegetarisch gerecht. Wil je meer recepten uit het Midden-Oosten? Bekijk dan ook de andere recepten van Neda.
Tip: voor dit recept is het aan te raden om even naar de markt of de Turkse winkel te gaan om kruiden te halen. Daar worden ze namelijk in grote bossen tegelijk verkocht en we hebben van elk van de kruiden een flinke bos nodig.
Er zijn verschillende variaties van Kuku, zoals de kuku sibzamini (kuku aardappel), maar dit is de meest bekende versie: Kuku Sabzi. Sabzi betekent kruiden in het Farsi. De hoofdingrediënten zijn normaal peterselie, dille, koriander, Chinese bieslook, fenegriekblad en eieren. Maar het wordt ook bereid met bosui of prei. Traditioneel worden de kruiden met de hand gesneden en de kuku gebakken in een koekenpan. Wij maken het wat makkelijker met minder ingrediënten en door het gebruik van de hakmolen. Daarnaast wordt de Kuku gebakken in de oven. Naast dat het gezonder is, doordat je minder olie gebruikt, hoef je het ook niet om te draaien. Je hebt er dus bijna geen omkijken naar. Serveer de kuku met platbrood en zure augurken. Neda serveert de Kuku met kruiden vaak met Labneh en munt. De combinatie van gebakken kruiden met de yoghurt is namelijk hemels!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment