In samenwerking met:
Leftover Pasta Frittata2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Leftover pasta frittata

Deze leftover pasta frittata is dé oplossing voor restjes pasta. Met worstjes, paprika en mozzarella wordt het een stevig en smaakvol gerecht dat zo uit de oven op tafel mag. Ideaal voor een snelle avondmaaltijd, en niemand zal merken dat het van restjes is gemaakt.

Benieuwd naar nog meer tips & tricks om te koken met restjes? Samen met Too Good To Go laten we zien hoe!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Leftover pasta frittata

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte). Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Verwijder het vel van de Italiaanse worstjes en verdeel het vlees in stukjes.
2
Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook, paprika en worst in 5 min. gaar. Voeg de cherrytomaten toe en bak 2 min. mee. Voeg de gekookte penne toe en schep alles goed door.
3
Klop in een kom de eieren, melk, geraspte mozzarella en wat peper en zout los. Giet het eimengsel in de pan en verdeel gelijkmatig.
4
Zet de pan in de oven en bak 15 min. tot de frittata stevig en goudbruin is. Snijd de bieslook fijn en strooi over de frittata. Serveer in punten.
Okonomiyaki Traybake1 2

Koken met restjes

Samen met Too Good To Go slaat Eatertainment de handen ineen! Wanneer je een Too Good To Go Verrassingspakket redt, weet je nooit wat er precies in zit, maar met de juiste inspiratie tover je er zeker iets lekkers mee op tafel. We helpen je graag op weg om zo te leren koken met restjes!

Verwerk je leftovers in een frittata

Heb je gisteren gekookt, maar nog allerlei ingrediënten over? Verwerk het in een frittata! Een frittata is een Italiaans gerecht dat wordt gemaakt van losgeklopte eieren, gemengd met groenten, vlees, vis of andere (vaak overgebleven) ingrediënten. Vervolgens wordt het gebakken in een pan of als een ovenschotel in de oven. Het is eigenlijk een goedgevulde omelet, maar dan geschikt voor het avondeten. Je kan een frittata warm serveren met bijvoorbeeld wat salade ernaast voor een frisse tegenhanger, maar je kan het ook koud serveren voor bij de borrel. Genoeg opties dus!

Met deze leftover pasta frittata verwerk je restjes gekookte pasta in de frittata. Hierdoor wordt de frittata goedgevuld en dankzij de toevoeging van Italiaanse worstjes, knapperige paprika en romige mozzarella krijgt het een stevige bite. Liever iets met vis proberen? Ga voor deze frittata met gerookte zalm. Dit gezonde recept zit bomvol eiwitten en kun je zowel voor de lunch als voor het diner serveren. Liever een vegetarisch recept? Ga dan voor deze aardappel-pompoenfrittata met Taleggio. Ontzettend lekker, goedgevuld dankzij de aardappelen en flespompoen en de Taleggio en walnoten geven een heerlijke twist aan het gerecht.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?