Neda Kia is professioneel chef met Perzische roots. Zij is geboren in Teheran in Iran en kwam als kind naar Nederland. Al van jongs af aan heeft ze een passie voor koken. Ze stelt zich graag aan je voor:
“Simpel of ingewikkeld? Mooie en voedzame maaltijden op tafel toveren met de beschikbare ingrediënten van dat moment, is mijn culinaire handtekening. Lekker eten betekent voor mij een geluksmoment. Over geuren en smaken die onze herinnering kleuren. Met veel liefde maak ik jullie bekend met de kleurrijke, smaakvolle en geurige keuken van Perzië, het Midden-Oosten en Azië. Daar heb ik mijn borrelplank ook op geïnspireerd. Ik kijk er naar uit mijn recepten met jullie te delen om zo samen te koken.”
Salsa is wereldwijd een bekende dipsoort. Ook in het Midden-Oosten kennen ze pittige salsa’s onder de naam ‘zhug’. De hoofdingrediënten van zhug zijn verse pepers, knoflook, koriander en Oosterse kruiden, zoals komijnpoeder. Voor Taste The World deelt Neda haar recept voor een milde groene zhug.
Vind je dit leuk?
Over dit onderwerp
Gemaakt door Eatertainment