Neda Kia
Lifestyle

Midden-Oosterse borrelplank van Neda Kia

Neda Kia is professioneel chef met Perzische roots. Zij is geboren in Teheran in Iran en kwam als kind naar Nederland. Al van jongs af aan heeft ze een passie voor koken. Ze stelt zich graag aan je voor:

“Simpel of ingewikkeld? Mooie en voedzame maaltijden op tafel toveren met de beschikbare ingrediënten van dat moment, is mijn culinaire handtekening. Lekker eten betekent voor mij een geluksmoment. Over geuren en smaken die onze herinnering kleuren. Met veel liefde maak ik jullie bekend met de kleurrijke, smaakvolle en geurige keuken van Perzië, het Midden-Oosten en Azië. Daar heb ik mijn borrelplank ook op geïnspireerd. Ik kijk er naar uit mijn recepten met jullie te delen om zo samen te koken.”

9 geurige en kleurrijke recepten

Perzische kruidenfrittata (Kuku Sabzi)
Onze Midden-Oosten chef Neda laat je in dit recept kennis maken met heerlijke kruiden die veel voorkomen in de Perzische keuken. Kruiden zijn namelijk echte smaakmakers en geven aromatische geuren af.

Zelfgemaakte Labneh
Labneh is uitgelekte yoghurt die de structuur heeft van verse kaas. Het wordt vaak in Libanon en Syrië geserveerd als hartige dip en je kan er eindeloos mee variëren. Zo serveert Neda de dip met gedroogde munt en rozenblaadjes.

Krokante kipkluifjes met dukkah

Krokante kipkluifjes met dukkah
Met dit recept van Neda scoor je gegarandeerd punten bij familie en vrienden! Krokante, malse kip met een heerlijk kruidenmengsel, dukkah. Een explosie aan smaken in je mond!

Köfte balletjes in tomatensaus

Köfte balletjes in tomatensaus
Het ultieme comfort food borrelhapje: Köfte balletjes. Sappige gekruide gehaktballetjes in een smakelijke tomatensaus. Serveer warm of koud, met een stukje naan of flatbread om lekker te dippen in de tomatensaus.

Lavash crackers
Een nieuwe trend onder de crackers: deze lavash crackers. Met dit eenvoudige recept maak je in een handomdraai knapperige crackers om te dippen in je favoriete sauzen.

Klassieke hummus

Klassieke hummus
De betekenis van hummus is letterlijk vertaald kikkererwten en dit is samen met de tahin, knoflook en citroensap het hoofdingrediënt van dit recept. Het geheim van deze smeuïge hummus is het opnieuw koken van de voorgekookte kikkererwten en de hakmolen/foodprocessor.

Gemarineerde Perzische olijven met pecannoten

Gemarineerde Perzische olijven met pecannoten
Deze gemarineerde olijven vinden zijn oorsprong in de Perzische keuken, het gebied wat vandaag de dag bekend is als Iran. Onze Midden-Oosten chef Neda, afkomstig uit Iran, laat je kennis maken met de verrukkelijke en unieke Perzische keuken.

Opgeklopte feta met zomerfruit
Feta ken je als kruimelige Griekse schapenkaas, maar wist je dat je er een heel lekkere, romige en toch luchtige spread mee kunt maken? Het enige wat je daarvoor nodig hebt –  naast de feta – is Griekse yoghurt.

Milde zhug (Arabische groene salsa)

Salsa is wereldwijd een bekende dipsoort. Ook in het Midden-Oosten kennen ze pittige salsa’s onder de naam ‘zhug’. De hoofdingrediënten van zhug zijn verse pepers, knoflook, koriander en Oosterse kruiden, zoals komijnpoeder. Voor Taste The World deelt Neda haar recept voor een milde groene zhug.

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Gemaakt door Eatertainment

Delen via